Foto: LETA

Līdzīgi kā citviet pasaulē, Latvijā tiek apvienoti ne tikai telekomunikāciju uzņēmumi, bet šie uzņēmumi investē arī satura radīšanā un iegādājas mediju kompānijas. Paredzot šo tendenci, arī "Lattelecom" kļuvis par izklaides kompāniju, sacīja telekomunikāciju operatora "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Mums ir ne tikai savs kanāls "Lattelecom" klientiem "360TV", bet veidojam arī kanālu "STV Pirmā!" un investējam, lai pēc iespējas plašāk pārraidītu nozīmīgākās pasaules līmeņa sporta sacensības ar Latvijas labāko sportistu startu. Esam iegādājušies tiesības saviem klientiem plašākajā apmērā nodrošināt Olimpiskās spēles un sadarbībā ar "Latvijas televīziju" – Pasaules čempionātu hokejā, turklāt pirmo reizi Latvijā notikumiem varēs sekot līdzi HD kvalitātē. Tāpat gada laikā ir augusi "Shortcut" lietotne – gan tehnoloģiski, gan satura piedāvājumā, katru nedēļu pievienojot vairāk nekā 100 jaunas satura vienības," skaidroja "Lattelecom" vadītājs.

Viņš solīja, ka arī 2018.gadā gaidāmi nozīmīgi darījumi pasaules labāko filmu un seriālu piedāvājuma klāsta paplašināšanai, sadarbība ar Latvijas kino nozari, tāpat uzņēmums turpinās investēt kanālos "360TV" un "STV Pirmā!".

"Arvien biežāk TV skatītāji pieprasa augstākās izšķirtspējas saturu, un arvien vairāk cilvēki vēlas pieeju viņus interesējošam saturam šeit un tagad – skatīties no jebkuras vietas, jebkurā interneta tīklā un uz jebkura ekrāna. Šajā jomā nākamajā gadā mūsu klientiem piedāvāsim ne tikai jaunus HD kanālus, bet arī jaunu televīzijas pieredzi, par ko plašāk ziņosim nākamā gada janvārī," piebilda Gulbis.

Tikmēr runājot par nozari kopumā, "Lattelecom" vadītājs atzina, ka veiksmīgāku un ātrāku interneta televīzijas tirgus attīstību Latvijā kavē plašais satura pirātisms, kas maldīgi kļuvis gandrīz par normu. "Tādēļ nākamajā gadā būtu nepieciešams veicināt sabiedrības izpratni, ka satura radīšanas un pārraides tiesību izmaksas visā pasaulē ir ļoti lielas un nelegāla satura lejupielāde vai skatīšanās tiešsaistē kavē jauna un interesanta satura veidošanu un iegādi pārraidīšanai Latvijā," norādīja Gulbis.

Jau vēstīts, ka "Lattelecom" apgrozījums pagājušajā gadā bija 162,165 miljoni eiro, kas ir par 0,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,8% un bija 31,666 miljoni eiro.

Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% "Lattelecom" kapitāla daļu, bet "Telia" grupas kompānijai "Tilts Communications" - 49%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!