Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 13. oktobrī, "Lattelecom" un Ukrainas lielākais fiksēto sakaru un interneta operators "Ukrtelekom" vienojās par sadarbības sākumu, tā Ukrainas klientiem nodrošinot iespēju nomāt virtuālo datu centru un virtuālo serveri, kas atrodas Lattelecom datu centrā "Dattum" Rīgā, portālu "Delfi" informēja "Lattelecom" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zanda Šadre.

Ceturtdien "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, kā arī "Ukrtelekom" direktors Jurijs Kurmazs, ārkārtējā un pilnvarotā Latvijas Republikas vēstnieka Jura Poikāna klātbūtnē Latvijas Republikas vēstniecībā Ukrainā parakstīja vienošanos par sadarbības uzsākšanu. Līgums Ukrainas uzņēmumiem nozīmē iespēju, noslēdzot vietēju līgumu ar "Ukrtelekom" , nomāt virtuālo serveri vai "mākoņa" datu centru (IaaS), kas atrodas Rīgā.

"Lattelecom" infrastruktūra ir izvietota Tier III līmeņa sertificētā datu centrā "Dattum", kas ir viens no aizsargātākajiem datu centriem Ziemeļeiropā, un visi datu apstrādes centra pakalpojumi tiek sniegti saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem. Platforma izstrādāta, izmantojot vadošo pasaules ražotāju risinājumus (Cisco, HPE, VMware), un tai ir augstā drošības pakāpe – garantētais sistēmas pieejamības līmenis ir 100%, norāda Šadre.

Viņa atzīmē, ka klāt kopīgam operatoru piedāvājumam ir arī citas būtiskas priekšrocības, piemēram, līguma noslēgšana ar Ukrainas uzņēmumu, norēķini valsts valūtā, pieeja pakalpojumiem un klientu atbalsts visā valstī, pirmā klientu atbalsta līnija Ukrainā, kā arī interneta papildu kanālu organizēšana un citi.

"Latvija ieņem īpašu vietu pasaules digitālajā kartē, esot viena no tās Eiropas galvaspilsētām. Esmu gandarīts par to, ka Ukrtelekom un Lattelecom šodien parakstīja sadarbības līgumu. Ceru, ka šis līgums ir tikai pirmais solis uz ciešāku sadarbību starp mūsu valstīm IT sfērā," uzsvēra Poikāns.

Pieslēgties jaunam pakalpojumam klienti varēs jau novembrī. Balstoties uz konkrētās uzņēmējdarbības vajadzībām, Ukrtelekom eksperti noteiks pareizo pakalpojumu konfigurāciju, informē Šadre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!