Foto: LETA

AS "Latvenergo" valdes loceklis un ražošanas direktors Māris Kuņickis pārtrauks darbu uzņēmumā un atstās valdes locekļa amatu, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Rīga".

Savas darba attiecības Kuņickis noslēgs šā gada 5. oktobrī. Viņš karjeru turpinās enerģētikas nozarē ārpus Latvijas.

Strādājot "Latvenergo" valdē kopš 2010. gada novembra, Kuņicka vadībā bija AS "Latvenergo" ražošanas plānošanas, hidroelektrostaciju (HES) tehniskās vadības, termoelektrostaciju (TEC) tehniskās vadības, kā arī izpētes un attīstības, ražošanas projektu, inspekcijas, vides un darba aizsardzības struktūrvienības.

Tāpat "Latvenergo" valdē Kuņickis uzņēmās atbildību koncernam nozīmīgajās ražošanas, izpētes un attīstības, vides un darba aizsardzības jomās. Kuņickis piedalījās Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizācijas pamatu izveidē un tā turpmākajā attīstībā.

Pirms darba "Latvenergo" Kuņickis bija Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktors. Kopš 2011. gada viņš ir LEEA valdes loceklis, bet no 2012. gada - "Eurelectric" direktoru padomes locekļa vietnieks.

Jauns "Latvenergo" valdes loceklis tiks izvēlēts konkursa kārtībā.

Darbu "Latvenergo" valdē turpina valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs un valdes locekļi Kaspars Cikmačs, Uldis Bariss un Guntars Baļčūns.

Kā ziņots, "Latvenergo" koncerns nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Tāpat ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016. gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!