Foto: DELFI
Alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas Balzams" (LB) neauditētā peļņa pērn bijusi 4,07 miljoni latu, kas ir par 12 % vairāk nekā 2011.gadā iespētais, portālu „Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā saglabāja augošu tendenci, sasniedzot 70 miljonus latu, salīdzinoši pret 67,7 miljoniem latu 2011.gadā.

Pērn LB bijis viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem, nodokļos iemaksājot valsts budžetā 36,4 miljonus latu, tajā skaitā 25,5 miljonus latu kā akcīzes nodokli.

“2012. gadā uzņēmumā tika radīti astoņpadsmit jauni produkti, kas jau veiksmīgi konkurē ar pašmāju un importa dzērieniem, piemēram, mūsu jaunums dzirkstošo vīnu segmentā - “Rīgas Dīva”. Gada inovatīvākais produkts bijis “Riga Black vodka”, kura pirmās partijas jau ir aizceļojušas arī uz eksporta tirgiem. Šogad mēs turpināsim strādāt pie jaunu produktu attīstības, ar optimismu raugāmies arī uz iespējām apgūt mērķa eksporta tirgus. Paralēli īstenosim virkni aktivitāšu, lai optimizētu loģistikas un ražošanas procesus”, par šī gada plāniem saka uzņēmuma vadītājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Vērtējot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, uzņēmuma vadība norāda uz nepieciešamību turpināt aktīvu darbu pie nelegālā alkohola aprites un alkoholisma mazināšanas.

“Janvāra beigās alkohola nozares uzņēmumi, tostarp arī “Latvijas balzams”, kopā ar Latvijas Ārstu biedrību parakstīja Memorandu par savstarpēju sadarbību alkoholisko dzērienu aprites regulēšanas un alkoholisma ierobežošanas jautājumos. Ar šo mēs vēlamies parādīt, ka spējam uzklausīt viedokļu dažādību un vienoties par progresīvāko ceļu kā risināt alkohola aprites jautājumus, tajā skaitā cīnīties pret nekomerciāla un nezināmas izcelsmes alkohola brīvo pieejamību, un būt atbildīgiem uzņēmējiem jautājumos, kas skar alkoholisma mazināšanu un izglītošanu par atkarības jautājumiem”, uzsver LB vadītājs.
"Latvijas Balzams" dibināts 1900.gadā, esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.
"Latvijas Balzama" lielākais akcionārs ir kompānija "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!