Foto: LETA

Koncerna AS "Latvijas Finieris" uzņēmums Somijā "Riga Wood Finland OY" ir iegādājies bērza saplākšņa ražotni Somijā Sastamalā, informē "Latvijas Finiera" padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

Šā gada mērķis ir pārkārtot ražošanas procesus Sastamalā atbilstoši koncerna prasībām, uzsākt ražot bērza saplākšņa produktus ar preču zīmi "Riga" un nostabilizēt darbu trīs maiņās.

Somijas uzņēmuma iegādē investētā summa un plānotie ražošanas apjomi patlaban netiek atklāti, norādīja Medne.

"Pēc veiktajiem pārkārtojumiem koncerns "Latvijas Finieris" turpinās ražošanas specializāciju un produktu attīstību, iegūstot kopējās jaudas pieaugumu 9% apmērā. Tas dos iespēju jau nākamajā gadā koncerna klientiem Centrāleiropā un Ziemeļeiropā piedāvāt izaugsmi sadarbībā un produktu attīstībā, kā arī pilnveidot loģistikas risinājumus," norāda AS "Latvijas Finieris" valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems.

Koncerna "Latvijas Finieris" darbība Somijā apvienos Somijas un Baltijas valstu vēsturisko pieredzi saplākšņa nozarē, veidojot jaunu attīstības posmu šajā industrijā, piebilda Medne.

"Latvijas Finiera" apgrozījums pērn bija 187,378 miljoni eiro salīdzinājumā ar 179,290 miljoniem iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā sasniedza 11,107 miljonus eiro salīdzinājumā ar 9,721 miljonu 2012.gadā. Nodarbināto skaits ir 2300.

Koncerna "Latvijas Finieris" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

"Latvijas Finieris" eksportē vairāk nekā 90% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, nozīmīgākās - Vācija, Lielbritānija, Francija, Somija, Turcija un Itālija.

Bērza saplāksni izmanto dažādās jomās: celtniecībā - iekšējām un ārējām sienām, grīdām, sastatnēm, platformām, betonēšanas veidņiem; transporta industrijā - treileru, autobusu un mikroautobusu grīdām, treileru sienu un griestu apšuvumam; kuģu būvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!