Foto: LETA

Koncerns "Latvijas Finieris" pagājušajā gadā sasniedzis 194,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 4% pieaugums salīdzinājumā ar 187,3 miljonu apgrozījumu 2013.gadā. Savukārt kopumā tas ir labākais pārdošanas rādītājs uzņēmuma vēsturē, informēja uzņēmuma padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

Savukārt turpmāk koncerna svarīgākais uzdevums līdz 2020.gadam ir īstenot 280 miljonus eiro lielas investīcijas produktu un ražošanas procesu attīstībā, kā arī darba ražības un kvalitātes paaugstināšanā.

Kā norādīja Medne, tuvāko gadu investīciju atdeve Latvijas un Igaunijas ražotnēs paredzēta 2017.gadā, palielinoties abu valstu saplākšņa eksportam.

Uzņēmuma pārstāve arī norādīja, ka pērn sākta otrās kārtas būvniecība Igaunijas rūpnīcā "Kohila Vineer", kas atrodas netālu no Tallinas. Rūpnīcā darbu sāks 180 jauni darbinieki. Kopējie "Latvijas Finiera" ieguldījumi Igaunijā kopš 2011.gada līdz šā projekta īstenošanai sasniegs 80 miljonus eiro.

Lai pilnvērtīgi un efektīvi izmantotu pieejamos bērza koksnes resursus Baltijā, sākts arī lobītā finiera ražotnes projekts Kuldīgā, sākumā izveidojot materiālu laukumu, vēlāk nodrošinot arī apaļkoku šķirošanu un pārstrādi.

Pērn sākta arī jauna ķīmisko produktu ražotnes izveide ar inovatīvu papīra impregnēšanas līniju. Jaunā līnija ir projektēta un izgatavota pēc īpaša pasūtījuma, aprīkota ar modernākajām tehnoloģijām vides aizsardzības prasību izpildē un energoefektivitātes rādītāju uzlabošanā. Jaunās ražotnes izveidē koncerns ieguldīs septiņus miljonus eiro.

"Latvijas Finiera" meitasuzņēmums Somijā pērn iegādājās bērza saplākšņa ražotni, kas ir stratēģiski būtiska investīcija, paplašinot ražošanas mērogus un kļūstot par Baltijas jūras reģiona kompāniju.

Tāpat Medne norādīja, ka "Latvijas Finierim" darbaspēka izmaksu pieaugums ir viens no svarīgākajiem faktoriem motivētu un prasmīgu darbinieku nodrošināšanai ilgtermiņā. Vidējie darbinieku ienākumi uzņēmumā ir 1125 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Lai atalgojums būtu konkurētspējīgs Ziemeļvalstu reģionā, uzņēmuma tuvāko gadu mērķis ir palielināt darba samaksu vidēji par 7% gadā.

Kā ziņots, "Latvijas Finiera" apgrozījums 2013.gadā bija 187,378 miljoni eiro salīdzinājumā ar 179,290 miljoniem iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa sasniedza 11,107 miljonus eiro salīdzinājumā ar 9,721 miljonu 2012.gadā. Nodarbināto skaits ir 1626.

"Latvijas Finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

"Latvijas Finieris" eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, tostarp Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Nīderlandē un Turcijā. Uzņēmums aizņem ap 12% Eiropas bērza saplākšņa tirgus. Pēc apgrozījuma uzņēmums ierindojams 25 lielāko Latvijas uzņēmumu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!