Foto: LETA

AS "Latvijas Kuģniecība" pārdevusi meitassabiedrību SIA "Medical Invest" uzņēmumam SIA "LR Capital" un pārdošanas rezultātā guvusi neto peļņu 400 000 eiro apmērā, liecina paziņojums biržā.

Kā teikts paziņojumā, šis darījums ir apliecinājums uzņēmuma stratēģijai atsavināt ar pamatdarbību nesaistītos aktīvus. SIA "Medical Invest" pamatkapitāls ir 457 300 eiro, un tai pieder 45,45% kapitāldaļu medicīnas klīnikā "Via Una".

Kā ziņots iepriekš, "Latvijas Kuģniecība" jau iepriekš informēja, ka šī gada septembrī nodibinātās meitassabiedrības SIA "Medical Invest" pamatdarbība ir ar kuģošanas biznesu nesaistītā aktīva pārvaldība.

Visas meitasuzņēmuma daļas piederēja "Latvijas Kuģniecībai", kuras valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups bija vienīgais jaundibinātā uzņēmuma valdes loceklis.

Kā ziņots, "Latvijas Kuģniecība" (LK) un tās meitassabiedrības 2014.gada pirmajā pusgadā cieta 8,32 miljonu ASV dolāru (sešu miljonu eiro) zaudējumus, salīdzinot ar 26,60 miljonu ASV dolāru (19,5 miljonu eiro) zaudējumiem attiecīgā periodā pērn. Flotes kopējie ieņēmumi šā gada pirmajā pusgadā sasniedza 47,14 miljonus ASV dolāru (34,5 miljonus eiro).

"Latvijas Kuģniecība" ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma ir starp lielākajām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 16 kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 700 jūrniekiem no Latvijas. Uzņēmuma flotes vidējais vecums ir 6,5 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM ("International Safety Management") sertifikātus.

"Ventspils naftai" pieder 49,94% "Latvijas Kuģniecības" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!