Foto: LETA

VAS "Latvijas Pasts" padomes priekšsēdētājs būs Aigars Vītols, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā. Uzņēmuma padomē strādās arī Andris Ikvilds un Andris Nātriņš.

Kopumā konkursā tika saņemti 30 pieteikumi "Latvijas Pasta" padomes locekļu amatiem.

Kā uzsver Satiksmes ministrijā, Vītols ir ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Šobrīd viņš strādā par SIA "Pasta brokeru serviss", bet viņa darba pieredze bijusi arī SIA "Abonēšanas un piegādes centrs "Diena" padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā, "Latvijas Pastā" viņš ieņēmis dažādus amatus, bijis valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis, valdes padomnieks, Tehniskās vadības departamenta direktors.

Tāpat Vītols bijis SIA "Witraktor" projektu vadītājs, SIA "Buprocon" valdes loceklis, strādājis par SIA "MailMaster" un SIA "Elektroniskais pasts" direktoru padomes locekli, AS "IT Latvija" padomes priekšsēdētāju, AS "Latvijas Pasta pakalpojuma tīkls" direktoru padomes locekli, kā arī saimniecības daļas vadītāju, Latvijas Pasta filiāles Pasta norēķinu centra tehniskās daļas vadītāju.

Savukārt Ikvilds ieguvis maģistra grādu saimnieciskās darbības uzskaites un kontroles specialitātē Latvijas Universitātes Vadības fakultātē, kā arī Latvijas Valsts Universitātes Finansu un tirdzniecības fakultātē beidzis tirdzniecības ekonomista specialitāti.

Viņa patlaban ir Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles daļas galvenais eksperts finanšu jautājumos. Darba pieredze bijusi arī kā valdes loceklim SIA "ElGoo Tech", viņš strādājis VAS "Latvijas Pasts" dažādos amatos – Iekšēja audita un kvalitātes departamenta direktors, Iekšējā audita dienesta direktors, kontroles daļas vadītājs. Tāpat bijis AS "Paritate banka" galvenā grāmatveža vietnieks, AS "Latvijas Unibanka" Iekšējā audita nodaļas vadītājs, galvenais grāmatvedis SIA "Creditreform", vecākais inspektors Valsts finansu inspekcijā.

Jaunajam padomes loceklim Nātriņam ir profesionālā maģistra grāds filozofijā, Latvijas Universitātē, doktoru studijas biznesa vadībā starpaugstskolu (Banku augstskola, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, Stokholmas Ekonomikas augstskolu Rīgā) programmā.

Viņa patlaban ir Banku augstskolas Pētniecības direktors, kā arī valdes loceklis SIA "Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūra, nodibinājuma "Banku augstskolas biznesa un finanšu pētniecības centrs" valdes priekšsēdētājs.

No 1997. līdz 2006.gadam viņš bijis AS "Latvijas Krājbanka" valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis, Latgales priekšpilsētas filiāles pārvaldnieks, starptautiskās filiāles pārvaldnieka vietnieks, Resursu pārvaldes Reģionālās attīstības daļas vadītāja vietnieks. Tāpat darba pieredze AS "Rīgas apvienotā Baltijas banka" Reģionālās attīstības daļas vadītāja vietnieka amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!