Valsts uzņēmuma "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs piektdien, 22. aprīlī, uzrakstījis atlūgumu. Aptuveni stundu vēlāk to izdarījusi visa uzņēmuma valde, vēstī Latvijas Televīzija, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju.

Salnājs atlūguma iesniegšanu apstiprināja, bet pēc komentāra aicināja vērsies pie Satiksmes ministrijas kā uzņēmuma akcionāra. "Ar akcionāru pārrunājām sasniegtos rezultātus, ir veiksmīgi projekti, finansiāli uzlabojumi un darba efektivizācija. Droši vien šis tad ir arī labākais brīdis izvēlēties jaunus apvāršņus," viņš pauda Latvijas Radio.

Par Satiksmes ministrijas pārmetumiem saistībā ar kontroles un vadības problēmām Salnājs runāt nevēlējās, skaidrojot, ka nav lasījis ziņojumu.

Aptuveni stundu pēc Salnāja atlūgumus iesnieguši visi "Latvijas Pasts" valdes locekļi: Ilze Bagatska, Arnis Gulbis un Egons Strazdiņš, vēsta LTV, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrijas pārbaudē valsts uzņēmumā "Latvijas Pasts" konstatētie pārkāpumi varētu maksāt uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Arnim Salnājam amatu. Iepriekš ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa norādīja, ka pārbaude uzņēmumā noslēgusies. Lai gan likuma pārkāpumi tajā nav atklāti, tomēr kompānijā esot kontroles un pārvaldības trūkums.
Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) atklāja, ka pārbaudē konstatēta patvaļa un "daudz un dažādi pārkāpumi", tostarp tādi, uz kuriem iepriekš norādījusi Valsts kontrole.

Bija plānots, ka piektdien notiks apspriede par pārbaudes rezultātiem, kā arī tiks lemts par tālāko rīcību. Augulis iepriekš sacīja, ka viena no iespējām paredz Salnājam zaudēt priekšnieka amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!