Foto: LETA
Piena ražotāju kooperatīvu izveidotais piena pārstrādes uzņēmums "Latvijas Piens" iepriekšējā saīsinātajā pārskata gadā - no 2017. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 31. decembrim - strādāja ar 19,37 miljonu eiro apgrozījumu un 848 594 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma pārskata gada finanšu rezultātus nevar salīdzināt ar rezultātiem gadu iepriekš, kad kompānija strādāja pilnu finanšu gadu.

"Latvijas piens" vadības ziņojumā teikts, ka 2017. gada otrajā pusgadā kompānijas īpašnieki turpināja investēt ražošanas iekārtās, un uzņēmumā vidēji bija nodarbināti 96 darbinieki.

Nākotnē kompānijas mātes uzņēmums "Eximo Agro-Marketing AG" saskaņā ar kompānijas vadības viedokli turpinās palīdzēt uzņēmumam nodrošināt stabilu izeju uz starptautiskiem tirgiem, kas uzlabos uzņēmums finanšu rezultātus un rentabilitāti.

Tāpat kompānija plāno arī turpmāk palielināt ražošanas apmērus, radīt jaunus produktus un piesaistīt partnerus jauniem eksporta tirgiem, kā arī popularizēt un attīstīt zīmolu "Trikāta" vietējā tirgū.

"Latvijas piens" vadība arī informē, ka 2018.gada 6.martā Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas kompānijas valdes sastāvā - valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Jānis Vaivods un valde turpmāk sastāv no diviem valdes locekļiem - Jāņa Cipuļa un Andreasa Zerrāna Tīsa.

Jau vēstīts, ka Vācijas koncerns "Fude + Serrahn Milchprodukte" pērn iegādājies "Latvijas piens" kontrolpaketi no kooperatīva "Latraps", līdz ar to patlaban rūpnīcas 75,1% daļu pieder "Fude+Serrahn Milchprodukte" meitasuzņēmumam "Eximo Agro-Marketing", 14,5% - "Latraps", 8,5% - piensaimnieku kooperatīvam "Dzēse", bet 1,9% - graudkopības kooperatīvam VAKS.

Tāpat ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam "Latvijas piens" strādāja ar 23,164 miljonu eiro apgrozījumu un 2,655 miljonu eiro zaudējumiem.

"Latvijas piens" ir Latvijas lauksaimnieku veidots uzņēmums, kas darbu sāka 2012. gada nogalē. Kopš 2014. gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!