Foto: Publicitātes attēli
Latvijas uzņēmuma "Food Union" akcionārs - Krievijas biznesmenis Andrejs Beshmeļņickis - pirmdien, 6.oktobrī, parakstījis vienošanos par Igaunijas kompānijas "Premia Foods" saldējuma un saldēto produktu biznesa iegādi Baltijas valstīs un Krievijā par 27,1 miljonu eiro, portālu "Delfi" informē "Food Union" pārstāve Linda Mežgaile.

"Food Union" iepriekš bija zināms kā "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens". Savukārt "Premia Foods" piederēja vairākiem investoriem, no kuriem lielākais - starptautiskais investīciju fonds "Amber Trust II S.C.A.".

Darījuma mērķis ir būtiski paplašināt biznesu Baltijas valstīs un Krievijā un apvienot vadošos reģionālos saldējuma zīmolus "Food Union" grupā, skaidro uzņēmums, uzsverot, ka, noslēdzot šo darījumu, "Food Union" kļūst par vadošo saldējuma ražotāju Baltijas reģionā.

"Mēs priecājamies uzņemt vienu no Igaunijas pārtikas industrijas līderiem – "Premia Foods" – "Food Union" grupā. "Premia Foods" komanda ir profesionāla un ar lielu pieredzi saldējuma ražošanā, kā arī "Premia" ir ļoti spēcīgs un vērtīgs Baltijas zīmols, kuru mēs turpināsim attīstīt. "Premia Foods" sniegs jaunas iespējas mūsu nepārtrauktajai attīstībai un inovācijām plašā un dažādā saldējumu portfelī," skaidro "Food Union" akcionārs Beshmeļņickis.

AS "Premia Foods" ir publiska akciju sabiedrība, kas ir kotēta NASDAQ OMX Tallinas biržā. Darījumā tiek pārdoti divi no trim AS Premia Foods biznesa virzieniem, ieskaitot "AB Premia KPC" (Lietuva), AS "Premia TKH" (Igaunija), AS "Premia FFL" (Latvija) un "OOO Hladokombinat No1" (Krievija), kas kopā veido pusi no uzņēmuma apgrozījuma. Darījuma apmērs ir 27,1 miljons eiro.

Darījumu vēl jāapstiprina "Premia Foods" ārkārtas akcionāru pilnsapulcē, kas notiks pēc trim nedēļām, un Konkurences padomē Latvijā.

Pēc "Premia Foods" akcionāru apstiprinājuma šī uzņēmuma vadība saglabās savus amatus, kā arī turpinās piedalīties Baltijas saldējuma un saldēto produktu biznesa ikdienas darbā, uzsver jaunais īpašnieks. Pēc darījuma "Premia" zīmols un pārējie "Premia Foods" sadējuma un saldēto produktu zīmoli pāries Beshmeļņicka īpašumā. "Premia Foods" ražotne Tallinā turpinās darbu un visi darbinieki saglabās amatus.

Andrejs Beshmeļņickis ir ukraiņu izcelsmes globālās pārtikas industrijas uzņēmējs. 2011.gadā Andrejs Beshmeļņickis iegādājās divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā – AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" – un apvienoja tos "Food Union" grupā.

Pērn "Valmieras piens" strādāja ar 44,4 miljonu eiro apgrozījumu un 207 tūkstošu eiro zaudējumiem, savukārt "Rīgas piena kombināts" apgrozīja 115,7 miljonus eiro un cieta 5,4 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!