Foto: stock.xchng

Medicīnas preču vairumtirdzniecības kompānija AS "Latvijas Zoovetapgāde" iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "NASDAQ OMX Riga".

Kā apliecināja Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā, pieteikums tika saņemts vakar, 18.februārī. Turpmāko septiņu dienu laikā tiesai ir jāpieņem lēmums par pieteikuma pieņemšanu un lietas ierosināšanu vai atteikumu to darīt.

Kā ziņots, 15.februārī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome uzdeva "Latvijas Zoovetapgādei" publiskot revidēto 2011.gada pārskatu ne vēlāk kā līdz šā gada aprīļa beigām.

FKTK padome konstatējusi, ka "Latvijas Zoovetapgāde" Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā termiņā nav publiskojusi revidēto 2011.gada pārskatu un starpperiodu pārskatu par 2012.gada trīs mēnešiem, tādējādi neizpildot Finanšu instrumentu tirgus likuma 56.panta piektās daļas un 57.panta trešās daļas prasības.

Izvērtējot "Latvijas Zoovetapgādes" sniegto skaidrojumu, faktiskos un tiesiskos apstākļus, kā arī sabiedrības finansiālo stāvokli, FKTK padome nolēma šajā gadījumā soda naudu nepiemērot. Tā kā revidēts 2011.gada pārskats joprojām nav publiskots, FKTK padome uzlika ''Latvijas Zoovetapgādei'' tiesisku pienākumu ne vēlāk kā līdz 30.aprīlim publiskot revidēto 2011.gada pārskatu kopā ar revidēto 2012.gada pārskatu un zvērināta revidenta ziņojumu.

Kā ziņots, šonedēļ biržā "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais uzņēmuma paziņojums liecina, ka "Latvijas Zoovetapgādes" apgrozījums pagājušā gada trijos mēnešos bijis 504 lati, savukārt zaudējumi - 4536 lati. Attiecīgā laika posmā 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6598 lati, bet zaudējumi - 14 366 lati.

Kā ziņots, uzņēmums no 2012.gada janvāra līdz 30.jūnijam neveica komerciālo darbību. Uzņēmuma vadība organizēja nepieciešamos darbus, lai saglabātu un uzturētu uzņēmuma īpašumus. Nekustamie īpašumi tiek iznomāti firmām komercdarbības veikšanai, un tiek meklēti risinājumi ieķīlāto objektu uzturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!