Foto: DELFI

Sieviešu veļas ražotājuzņēmuma AS "Lauma Lingerie" apgrozījums 2013.gadā sasniedza 7,2 miljonus latu, kas ir par 25,6% vairāk nekā 2012.gadā, bet peļņa bijusi 700 955 latu jeb vairāk nekā miljonu eiro, kas krietni pārsniedz iepriekšējā gada rezultātu, kad veļas ražotāja peļņa bija 185 700 latu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Lauma Lingerie" 2013.gadā atvēra 11 jaunus franšīzes veikalus visā pasaulē. Divus no tiem Latvijā, divus Igaunijā, divus Saūda Arābijā, četrus Baltkrievijā un vienu Ukrainā, palielinot uzņēmuma apgrozījumu par 25,6%, salīdzinājumā ar 2012.gadu.

2013.gada nogalē "Lauma Lingerie" kopējais franšīzes veikalu skaits sasniedza 50, un šie veikali darbojas astoņās pasaules valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Albānijā un Saūda Arābijā.

Pērn uzņēmums savā attīstībā - jaunu iekārtu iegādē un franšīzes veikalu atvēršanā - ieguldīja 166 585 latus.

"Manuprāt, apgrozījuma pieaugums veļas ražošanas nozarē ir audzis visstraujāk ne tikai Latvijā, bet arī visās Baltijas valstīs kopumā. Mūsu panākumu atslēga ir lieliska profesionāļu komanda, veiksmīga franšīzes attīstība un dizaineru radītās kolekcijas, kas ne tikai atbilst pasaules modes tendencēm, bet arī nosaka veļas gaumi pārdošanās tirgos," norāda "Lauma Lingerie" valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Arī 2014.gadā turpināsim uzņēmuma ekspansiju ne tikai atverot jaunas veikalus ārzemes, bet arī attīstot abus zīmolus pašmāju tirgū, uzsver Matisone.

"Lauma Lingerie" savu darbību aizsāka 2005.gada nogalē. Uzņēmuma eksportētā produkcija sasniedz vairāk nekā 20 dažādus galamērķus. 2013.gada vasarā "Lauma Lingerie" kļuva arī par vienu no 25 lielākajiem Latvijas eksportētājuzņēmumiem, iegūstot prestižo "The Red Jackets" apbalvojumu.

"Lauma Lingerie" ir 100% AS "Silvano Fashion Group" meitasuzņēmums. "Silvano Fashion Group" ir starptautisks veļas ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmums, kura akcijas kotē Tallinas un Varšavas fondu biržās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!