Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs savulaik "Latvijas Avīzes" (LA) bijušajam priekšniekam Voldemāram Krustiņam aizdevis desmit miljonus, intervijā žurnālam "Ir" atzinis pats Krustiņš, norādot, ka neatminoties, vai runa ir par tā brīža pārejas valūtu – Latvijas rubļiem.

Runājot par naudas ietekmi avīzes pastāvēšanas laikā, Krustiņš žurnālam stāstījis, ka "vislabākajos laikos LA metiens bijis pat 330 000, bet, kad noslīdēja līdz "reālam tirgus stāvoklim", tad "teikšana bija tiem, kam ir nauda, un visvairāk tā bija Ventspilij"."

Žurnāls norāda, ka Ventspils vadītāju loma laikraksta uzturēšanā sākusies vēl pirms 2001.gada, kad slepenā darījumā LA nopircis tolaik ar pilsētas mēru Lembergu saistītais uzņēmums "Ventbunkers".

"Kad avīze izkļuva no padomju režīma varas, bija vajadzīga nauda, lai šo avīzi pat iespiestu. Papīrs jāpērk ārzemēs, un pienāk brīdis – vajag desmit miljonus. Tad pirmo reizi parādījās mums labvēlis. Tas bija Lembergs. Viņš ierodas redakcijā pie manis, kad es biju visvarena persona, un saka: vai tu negribi aizņemties desmit miljonus? [aptuveni 50 000 latu – red.]" atceras bijušais avīzes galvenais redaktors, norādot, ka kopš tā brīža ventspilnieki LA pievērsuši sevišķu uzmanību.

Vienlaikus Krustiņš noliedz Lemberga ietekmi uz avīzes saturu, atzīstot, ka Ventpils mērs centies to darīt. "Viņš izdarīja dažus mēģinājumus, bet viņam bija tāda realitātes sajūta, ka saprata – mēs viens ar otru vai nu nesatiksim, vai satiksim. Es tiku vienreiz, taisni tāpat kā tagad, izdzīts, bet viņš to nedēļas laikā atcēla, izlamāja valdi, kas bija to izdarījuši," sarunā ar žurnālu "Ir" atceras bijušais avīzes galvenais redaktors. Pēcāk abi "tīri labi sadzīvojuši," raksta "Ir".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!