Foto: LETA

Energokompānija "Latvijas Gāze" (LG) tuvākajās dienas sola valsts uzņēmumam "Latvenergo" sniegt atbildi par jauno pieteikumu piekļuvei gāzes infrastruktūrai, pastāstīja "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis.

Viņš norādīja, ka "Latvenergo" izsolē martā iegādājās 5,2 miljonus kubikmetru gāzes no Krievijas "Gazprom" meitasuzņēmuma "Gazprom Export" un vērsās LG ar diviem pieteikumiem - par gāzes uzglabāšanu Inčukalnā un par gāzes izņemšanu konkrētā laikā.

Pēc Kuņicka teiktā, LG vēl nav sniegusi atbildi, bet sola to izdarīt tuvākajās dienās. Ja attiecīgie pieteikumi netiks apmierināti "Latvenergo" vērsīsies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK), kā arī pie "Gazprom Export", kura īpašnieks vienlaikus ir LG akcionārs "Gazprom".

"Latvenergo" pie LG vērsās 30.martā, un atbilde par piekļuvi infrastruktūrai jāsniedz līdz aprīļa beigām.

Vienlaikus Kuņickis pastāstīja, ka joprojām ir interese piegādāt gāzes testa partiju no Lietuvas un, ja tiks saņemts konkurētspējīgs piedāvājums, "Latvenergo" to mēģinās darīt.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka SPRK padome sēdē ceturtdien administratīvajā lietā nolēma izteikt brīdinājumu LG saistībā ar tās rīcību, nenodrošinot "Latvenergo" iespēju piegādāt gāzi no Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!