Foto: PantherMedia/Scanpix
Neretas novada uzņēmums SIA "Liellopu izsoļu nams" pērn strādājis ar 9,31 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 76% pieaugums salīdzinājumā ar 5,32 miljonu eiro apgrozījumu 2014. gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par 92% – no 87 159 eiro 2014.gadā līdz 6139 eiro pērn.

Kā norāda uzņēmuma vadība, pērn izsolēs pārdoti 11 500 liellopi salīdzinājumā ar 2014. gadā realizētajiem 7500 liellopiem. Realizēti arī 780 liellopu liemeņi bioloģiskajā projektā, kas turpinās arī 2016. gadā.

Vienlaikus norādīts, ka pērn uzņēmums ticis apkrāpts, uzticoties ilggadējai izsoles nama pircējai SIA "Eurasia", kā rezultātā joprojām notiek aktīva tiesvedība, lai atgūtu izkrāptos līdzekļus. Vēl arvien turpinās izmeklēšana saistībā ar negadījumu, kurā 2014. gada nogalē tika veikts mēģinājums nodedzināt izsoļu namu ar aptuveni 400 liellopiem.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums joprojām ir Baltijā vienīgais liellopu izsoļu nams, kurā zemnieki bez starpniekiem var pārdot liellopus Latvijas un citu valstu uzņēmumiem.

Izsolēs pārdoto liellopu pircēji galvenokārt ir ārzemju kompānijas, piemēram, "Kleymann Viehhandels GMbH", "Agraimpex Sp.zoo", "Primarol", kā arī Latvijas uzņēmumi SIA "Zenn un LV", SIA "Baltic Calves".

Uzņēmuma mērķis ir ieviest atklātu un godīgu dzīvnieku pārdošanas sistēmu, padarot taisnīgāku pirkšanas un pārdošanas procesu. Izsoļu nama uzdevums ir nodrošināt, lai saimnieka ienākumi, kurus viņš saņem par savu dzīvnieku, būtu augstāki, nekā pārdodot saimniecībā uz vietas, teikts ziņojumā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Liellopu izsoļu nams" reģistrēts 2013. gadā Neretas novada Mazzalves pagasta "Krastos", tā pamatkapitāls ir 2000 latu (2845 eiro), darbinieku skaits – 11.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Kaspars Ādams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!