Foto: F64

''Nordea Finance Latvia'' jaunu autobusu iegādei "Liepājas autobusu parkam" piešķīrusi finansējumu 10,3 miljonu eiro apmērā, portālam "Delfi" pastāstīja "Nordea" sabiedrisko attiecību vadītāja Signe Lonerte.

"Liepājas autobusu parka" un ''Nordea Finance Latvia'' kopīgi realizētā projekta ietvaros finansēta 43 "Solaris" pilsētas zemās grīdas autobusu un 14 "Mersedes Benz" ražoto mikroautobusu iegāde.

"Jaunie autobusi aizvietos līdzšinējos Liepājas sabiedriskā transporta autobusus, no kuriem daudzi pārsnieguši pat 20 gadu vecumu un ir gan morāli, gan fiziski novecojuši, nespējot nodrošināt pasažieriem nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti", skaidroja "Liepājas autobusu parka" pārstāvis Leonīds Krongorns, piebilstot, ka autobusi ir pielāgoti gan māmiņām ar bērnu ratiņiem, gan cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī aprīkoti ar jaunākajiem tehniskajiem skaņas risinājumiem, lai atvieglotu pārvietošanos arī cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

"Būtiski, ka salīdzinājumā ar autobusiem, kas līdz šim kursēja Liepājas pilsētas maršrutu tīklā, no jauna iegādātie autobusi būs videi draudzīgāki un aprīkoti ar jaunākās paaudzes dzinējiem, kas samazinās gan kaitīgo CO2 izmešu daudzumu, gan trokšņu līmeni pilsētā," informēja "Nordea Finance Latvia" valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits.

Jaunie AS "Liepājas autobusu parks" autobusi būs aprīkoti ar elektroniskajām maršruta zīmēm, ļaujot gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā no attāluma identificēt sabiedrisko transportu. Jaunajos autobusos būs uzstādīta arī klimata kontrole, 22 collu liels augstas izšķirtspējas monitors un audio atskaņošanas iekārtas, ar kuru palīdzību gan vizuālā, gan audio formā tiks sniegta informācija par maršruta galapunktu, nākamo pieturu, maršruta numuru, bet starplaikā starp pieturvietām pasažieri tiks informēti par dažādiem pasākumiem un notikumiem pilsētā, pastāstīja Lonerte.

Atsevišķi autobusi būs aprīkoti ar pasažieru skaitīšanas sistēmu pie visām pasažieru iekāpšanas un izkāpšanas durvīm, kas nodrošinās nepārtrauktu, automātisku pasažieru skaitīšanu.

Tāpat kā jaunajos mazas ietilpības autobusos, arī "Solaris" autobusos būs uzstādīta videonovērošana.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru BNS, augustā jau vēstījis, ka Partijas "Vienoti Latvijai" valdes loceklis Ainārs Šlesers kļuvis par pasažieru pārvadātāja "Liepājas autobusu parks" padomes locekli. Savukārt martā "Liepājas autobusu parka" kapitālā pastarpināti līdzdalību ieguva Šlesera ģimene. Datubāzes "Lursoft" informācija atklāj, ka "Liepājas autobusu parka" lielākā īpašnieka ''LAP1R'' kapitālā 33% ieguva kompānija "Regma 102", kas pieder kompānijai "Regma 100", ziņoja BNS.

''Liepājas autobusu parks'' darbību uzsāka 1945. gadā un ir lielākais autobusu pārvadājumu sniedzējs Kurzemē un viens no vadošajiem pasažieru autotransporta pakalpojumu sniedzējiem Latvijā.

''Nordea Finance Latvia'' ir Nordea Grupas uzņēmums, kas Latvijā darbojas no 1997. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!