Foto: DELFI

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" struktūrvienību "Medicīniski sanitārā daļa" paredzēts pārdot bez izsoles par augstāko finanšu piedāvājumu, liecina maksātnespējas administratora Haralda Velmera paziņojums.

Tiek pārdots zemesgabals 3458 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas divas būves, kas atrodas Brīvības ielā 95, Liepājā. Īpašums ir ieķīlāts par labu AS "Citadele banka".

Tāpat tiek pārdota par labu Finanšu ministrijai ieķīlātā kustamā manta - medicīniskais aprīkojums, pamatlīdzekļi, inventārs, kā arī neieķīlātā kustamā manta - medicīniskais aprīkojums, pamatlīdzekļi, inventārs.

Pretendentu dalības nodrošinājums tiek noteikts 360 000 eiro apmērā. Saskaņā ar pārdošanas noteikumiem nodrošinājums līdz piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām iemaksājams "Liepājas metalurga", kas atvērts "Citadele bankā", kā maksājuma mērķi norādot "Nodrošinājums dalībai MSD pārdošanas piedāvājumā".

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir divu kalendāro nedēļu laikā no publikācijas dienas par "Liepājas metalurga" poliklīnikas mantas pārdošanu Latvijas Sertificētu maksātnespējas procesa administratoru asociācijas tīmekļa vietnē "www.administratori.lv" sadaļā "Izsoles un sludinājumi" un oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Piedāvājumam ir jāsatur iegādes pamatojums - pamatojums iegādāties aktīvus, tostarp īss apraksts par plānotajām darbībām ar tiem pēc iegādes.

Tāpat piedāvājumam ir jāsatur finansiālais piedāvājums - pretendentu saistošs iegādes finansiālais piedāvājums, uzrādot iegādes cenu, kā arī galvenie iegādes nosacījumi. Tāpat piedāvājumam jāsatur informācija par finansējuma pieejamību - vai iegāde tiks finansēta ar pašu līdzekļiem vai kredītiestāžu finansējumu.

"Liepājas metalurga" medicīnas sanitārā daļa darbojas kopš 1975.gada, piedāvājot Liepājas iedzīvotājiem gan stacionāru aprūpi, gan plašu poliklīnikas pakalpojumu klāstu. Poliklīnikā ir gan ambulatorā daļa, gan stacionārs, gan operāciju bloks. Tajā ir 87 štata darbinieki.

Jau ziņots, ka par maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju kompāniju "Prudentia".

"Atbilstoši veiktajam uzņēmuma novērtējumam, pārdodot neieķīlāto mantu, ir iecerēts iegūt 3,5 miljonus eiro bez izsoles un vienu miljonu eiro izsolē. Savukārt, pārdodot ieķīlāto mantu, iecerēts iegūt 112,3 miljonus eiro. Būtiski gan uzsvērt, ka prognozes tiks precizētas pārdošanas procesa laikā, vadoties pēc pārdošanas rezultātiem un pircēju izteiktajiem piedāvājumiem," iepriekš izplatītajā paziņojumā uzsvēra Velmers.

Kā iepriekš ziņots, 2013.gada 12.novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju, kā rezultātā uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Pēdējo divu mēnešu laikā ir veikta uzņēmuma inventarizācija un novērtējums. Uz tā pamata ir sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, kas atspoguļo "Liepājas metalurga" aktīvu pārdošanas kārtību un kritērijus. Tas ir nosūtīts nodrošinātajiem kreditoriem saskaņošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!