Foto: DELFI
Finansiālu grūtību māktais ”Liepājas metalurgs” sagatavojis un iesniedzis kreditoru klubam uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plānu, informē ”Liepājas metalurga” preses dienests.

Plāns iesniegts arī Ekonomikas un Finanšu ministrijām.

Pēc plāna spēkā stāšanās uzņēmums sola vistuvākajā laikā atsākt ražošanu.

"Delfi" jau vēstīja, ka viens no "Liepājas metalurga" kreditoriem - "Latvenergo" ir  vērsies Kurzemes apgabaltiesā ar prasību piedzīt no finansiālās grūtībās esošā uzņēmuma parādu.

Piektdien "Liepājas metalurgs" informējis "NASDAQ OMX Riga", ka Kurzemes apgabaltiesa jau šī aprīlī pieņēmusi "Latvenergo" prasības pieteikumu, kurā energokompānija lūgusi no "Liepājas metalurga" piedzīt parādu vairāk nekā 962 tūkstošu latu apmērā, kā arī aizliegt atsavināt vai ieķīlāt "Liepājas metalurgam" piederošās AS "Liepājas osta LM" akcijas.

Savukārt AS "Latvijas gāze" ir cēlusi prasību tiesā par vairāk nekā 2, 036 miljonus latu liela parāda piedziņu no akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs".

Abas lietas par parādu piedziņu no "Liepājas metalurga", kura kreditoru vidū ir arī Valsts kase, "Citadele banka" un "SEB banka", tiesa skatīs septembra pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!