Foto: LETA
Likvidācijas process sākts SIA "Klubs 5X5 Latvija" - uzņēmumam, kurš savulaik rīkoja dārgu auto bezceļa sacīkstes, kā arī apvienoja sabiedrībā pazīstamus biznesmeņus un politiķus, liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

Kluba rīkotie dārgu apvidus auto izbraucieni un sacīkstes dažādās Latvijas vietās paklusām noplaka krīzes laikā un pēdējos gados ar sportiskām aktivitātēm uzņēmums vairs neizcēlās. No auto sāniem uz Latvijas ceļiem ir izzudušas arī savulaik par elitārām uzskatītās "5x5" uzlīmes.

"Lursoft" dati liecina, ka "Klubs 5X5 Latvija" izveidots 2003. gada nogalē ar 2000 latu lielu pamatkapitālu. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Edgars Maišelis, kuram pieder arī 51% uzņēmuma kapitāldaļu.

"Klubs 5X5 Latvija" dalībnieks ir arī biedrība "5x5 Klubs", kuru veido Māris Blanks, Voldemārs Freivalds, Maišelis, Jānis Naglis un Jānis Āzis.Tāpat katram 5% nu likvidējamā uzņēmuma kapitāldaļu pieder Blankam, Freivaldam, Aivaram Hovalko, Jānim Mottem, Naglim un Āzim, bet 10% uzņēmuma pieder Mārim Saukānam.

Ar saimniecisko darbību uzņēmums pēdējos gados nav nodarbojies un tam nav bijis ieņēmumu. Lēmumu likvidēt uzņēmumu tā dalībnieki pieņēmuši šā gada sākumā.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka jau 2011. gadā zvērināts tiesu izpildītājs Andris Spore paziņoja, ka gatavojas izsolīt uzņēmējam un bijušajam Privatizācijas aģentūras vadītājam Naglim piederošās kapitāldaļas deviņos uzņēmumos, tostarp piecas kapitāldaļas jeb 5% sporta objektu uzturētāja "Klubs 5X5 Latvija". Izsoles sākumcena tolaik bija noteikta 100 lati. Pēc "Lursoft" informācijas, šīs kapitāldaļas neviens tā arī nav iegādājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!