Foto: LETA
Poligrāfijas uzņēmuma "Livonia Print" konsolidētā peļņa pēc nodokļiem pērn bija 3,06 miljoni eiro, kas ir kāpums par 54,9% salīdzinājumā ar 2016. gadu, liecina "Lursoft" Klientu Portfelis.

SIA "Livonia Print" konsolidētais apgrozījums 2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, pieaudzis par 4,9% un bija 55,98 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais noieta tirgus ir Eiropas Savienība, kur pārdotās produkcijas apjoms pērn pieaudzis par 9,2% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, sasniedzot 41,42 miljonus eiro. Uzņēmuma trīs lielākie tirgi ir Zviedrija, Norvēģija un Vācija, tie veido 74% no uzņēmuma konsolidētā apgrozījuma.

Citās valstīs realizēta produkcija 13,07 miljonu eiro apmērā, bet Latvijā uzņēmums pārdevis poligrāfijas izstrādājumus 1,48 miljonu eiro vērtībā. Jāatzīmē, ka pārdotās produkcijas apmērs Latvijā saglabājies 2016. gada līmenī, bet citās valstīs samazinājies par 6,2%.

Uzņēmums pagājušajā gadā ieguldījis 5,19 miljonus eiro ražošanas jaudu palielināšanā. Saistībā ar jaunu tehnoloģiju ieviešanu, "Livonia Print" pērn veikusi arī papildu investīcijas jaunu produktu izstrādē un attīstībā.

Arī šogad "Livonia Print" koncerns plāno palielināt apgrozījumu un turpināt ieguldīt jaunās tehnoloģijās. Pagājušā gada beigās "Livonia Print" nodarbināja 560 darbiniekus.

Poligrāfijas uzņēmums dibināts 2006. gadā. "Livonia Print" koncernu veido tā vadošais uzņēmums SIA "Livonia Print" un tā meitas uzņēmums SIA "Evolution Print". "Livonia Print" lielākais dalībnieks ir Norvēģijas pilsonis Trond Erik Isaksen, kuram pieder 96,5% uzņēmuma kapitāldaļu, bet atlikušie 3,5% pieder Zanei Blūmai-Johansonei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!