Foto: stock.xchng
"Latvijas mobilā telefona" (LMT) attīstības stratēģijā nav paredzēta tarifu paaugstināšana, portālu "Delfi" informēja LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Iepriekš Konkurences padome asi reaģēja uz Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektora Jāņa Leļa publiski paustajām prognozēm, ka tarifus varētu celt ne tikai "Tele2", kas paziņojusi par to paaugstināšanu trīs tarifu plāniem, bet arī citi šīs nozares uzņēmumi.

"Prognozēju, ka tarifu pieaugums būs arī citiem lielajiem operatoriem. Jau piecus gadus ir kritums un šāda situācija nozarē nav tā labākā " teica Lelis.

Šādi publiski paziņojumi no asociācijas vadītāja puses ir kategoriski nepieļaujami, norādīja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova: "Tarifu noteikšana ir katra uzņēmuma individuāls lēmums, kas tiek pieņemts saistībā ar individuāliem komercdarbības rādītājiem un darbības plāniem."

Pūķis pauž pārliecību, ka LMT izdevies sabalansēt pakalpojuma cenu ar tā kvalitāti. Viņš atkārtoja kompānijas vadītāja Jura Bindes iepriekš sacīto, ka līdz ar bezlimitu pieslēguma "Brīvība" ieviešanu mobilo sakaru piedāvājuma fokuss vairs nav uz cenu, bet gan kvalitāti.

Gan LMT, gan "Tele2" uzsver, ka mobilo sakaru pakalpojumu cenas ir vienas no zemākajām Eiropā, tomēr sakaru tīkls ir viens no modernākajiem un kvalitatīvākajiem.

"Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis skaidro, ka jnegatīvu ietekmi uz mobilo sakaru nozari rada samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi, kurus nosaka Eiropas Komisija (EK) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Pēc viņa sacītā nozarē kopumā apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājies par gandrīz trešdaļu, bet atsevišķi tirgus dalībnieki kā "Bite Latvija" gadiem ilgi strādā ar zaudējumiem.

Viņš uzsver, ka tarifu paaugstinājums būs košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, proti, vidēji par 74 centiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!