Foto: LETA

Telekomunikāciju uzņēmumu "Latvijas mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom" privātais īpašnieks, zviedru koncerns "Telia" informējis Ekonomikas ministriju, ka būtu gatavs tam, ka valsts iegūst kontrolpaketi, ja abi uzņēmumi tiek apvienoti, TV3 stāstīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Pēc ministra vārdiem, tas būtiski mainīs situāciju brīdī, kad valdībai būs jāizlemj, vai piekrist darījumam par abu uzņēmumu apvienošanu.

Iepriekš "Telia" uzstāja, ka tai jākļūst par kontrolpaketes turētāju, jo tai summāri abos uzņēmumos pieder vairākums. Pēc Ašeradena teiktā, privātais partnera piedāvājums arī neprasa papildu izdevumus no valsts budžeta, lai kontrolpaketeti iegūtu.

Jaunais piedāvājums nozīmē, ka jautājumu par to, vai apvienot abus uzņēmumus, kuru vērtība savulaik lēsta vairākos simtos miljonos eiro, valdība atkal izskatīs pēc ilgāka pārdomu brīža. Ašeradens gan nebija gatavs atklāt, vai aicinās kolēģus valdībā pieņemt "Telia" piedāvājumu, kas būs jāizvērtē valdošajai koalīcijai.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Sonera Holding B.V." uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, "Telia Company AB" - 24,5%, SIA "Lattelecom" pieder 23%, VAS "Latvijas Radio un televīzijas centrs" - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma "Lattelecom" 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai "Tilts Communications".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!