Foto: DELFI

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" šogad otrajā pusgadā plāno sākt akciju kotāciju biržā "Nasdaq Riga", ceturtdien preses konferencē informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Madara Cosmetics" akcijas plānots iekļaut biržā ar mērķi nodrošināt resursus līdzšinējā uzņēmuma attīstības tempa turpināšanai, īpaši koncentrējoties uz attīstību ārvalstu tirgos.

"Uzņēmums 2016. gadā sasniedza 5,5 miljonu eiro apgrozījumu un arī nākotnē saskata potenciālu turpināt līdzšinējo attīstības tempu ar apmēram 30% gadā. Turpmākās attīstības finansēšanai nepieciešamo kapitālu uzņēmums plāno piesaistīt, veicot akciju emisiju un izsakot sākotnējo publisko piedāvājumu, primāri piedāvājumu vēršot uz esošajiem klientiem un privātajiem investoriem, kas vēlētos kļūt par uzņēmuma akcionāriem un tādējādi piedalīties turpmākajā uzņēmuma attīstībā un Latvijas vārda nešanā pasaulē," teikts kompānijas paziņojumā presei.

"Madara Cosmetics" 2015. gadā strādāja ar apgrozījumu 3,915 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29,4% vairāk nekā 2014. gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 19,1% un sasniedza 489 018 eiro.

"Madara Cosmetics" dibināta 2006. gadā. Tās īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere, Iltners, AS "ALPS Investments", Zane Tamane, Liene Drāzniece, kā arī Paula Tisenkopfa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!