"TestDevLab" ir starptautisks uzņēmums, kas klientiem sniedz dažādus IT testēšanas pakalpojumus. Šobrīd 95% klientu ir ārzemju uzņēmumi, arī tādi pasaulē atpazīstami milži kā "Skype" un "Microsoft". Uzņēmums 2016. gadā ieguva "Eksporta un inovācijas balvu" kategorijā "Eksportspējīgākais uzņēmums".

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus, izsludinot konkursu "Eksporta un inovācijas balva 2018". Pieteikšanās šā gada balvai jau sākusies, tāpēc piedāvājam ieskatu pērnā gada laureātu biznesa ikdienā.

''TestDevLab" dibināts 2011. gadā, kad Ervins Grīnfelds un Andrejs Frišfelds, kuri tolaik bija uzņēmuma "Skype" darbinieki, izlēma nodibināt paši savu uzņēmumu, kas nodrošinās programmatūras testēšanas pakalpojumus. "TestDevLab" klienti ir uzņēmumi, kam programmatūras kļūdas dēļ ir ko zaudēt - reputāciju, klientus, finanšu informāciju vai jebko citu. Klientu lokā ir gan start-up , gan lieli un pasaulē atpazīstami uzņēmumi. Kā atzīst uzņēmuma vadība - neviens no klientiem netiek speciāli meklēts un uzrunāts, visa pamatā ir kontakti un laba reputācija, kas iegūta gadu no gadiem.

Lielas pūles ieguldītas arī satura mārketingā, bloga ierakstos un citās aktivitātēs, kas manāmi veicinājušas jaunu klientu piesaisti. Lai gan gadiem ejot uzņēmums ir strauji attīstījies un tajā ir vairāk kā 100 darbinieku, kā arī biroji Rīgā, Ventspilī, un Liepājā, uzņēmuma PR direktors Kristaps Skutelis neslēpj, ka "TestDevLab" vēl tikai turpina augt.

Savukārt Grīnfelds atklāj, ka gadu laikā uzņēmums nonācis pie atziņas, ka svarīgi ir saprast konkrētu jomu, kurā uzņēmums grib būt vislabākais un strādāt tikai šajā virzienā. Bieži vien liela kļūda ir piekrist visiem piedāvājumiem, jo par to vēlāk var nākties smagi samaksāt.

Pusotrs miljards - tik iespaidīgs lietotāju skaits visā pasaulē izmanto "TestDevLab" testētās aplikācijas. "Klientu acīs mūsu uzņēmuma pievienotā vērtība ir uzticami, profesionāli darbinieki ar labām angļu valodas zināšanām un tie ir svarīgi faktori, lai arī lieli uzņēmumi izvēlētos tieši mūs. Arī gala intervijās neatstājam tikai personāla atlases ziņā, bet piedalāmies paši, lai varētu izvērtēt potenciālos darbiniekus," uzsver Grīnfelds.

Uzņēmums "TestDevLab" 2016. gadā ieguvis "Eksporta un inovācijas balvu" kategorijā "Eksportspējīgākais uzņēmums".

Noklausies arī "Magnetic Latvia" podkāstu ar Ervinu Grīnfeldu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!