Foto: PantherMedia/Scanpix
Holdingkompānijas "Rīgas Tirdzniecības osta" lielākajam dalībniekam ‒ kompānijai "Piejūras investīcijas" ‒ mainījies īpašnieks, liecina "Lursoft" informācija.

Par kompānijas "Piejūras investīcijas" vienīgo īpašnieci kļuvusi Norvēģijā reģistrēta kompānija "Asito Holding". Iepriekš "Piejūras investīciju" vienīgais īpašnieks bija Šveices "Zein Holding", kuras, pēc presē izskanējušās informācijas, vienīgais īpašnieks ir Viesturs Koziols.

Kompānijas "Piejūras investīcijas" pamatkapitāls ir 4 691 698 lati.

"Piejūras investīciju" īpašumā ir 36% "Rīgas Tirdzniecības ostas" kapitāldaļu. Tās vienīgais valdes loceklis ir Jānis Maršāns, kurš tostarp ir valdes loceklis arī "Rīgas tirdzniecības ostā", padomes priekšsēdētājs kompānijām "Žurnāli un Diena" un "Diena", kā arī padomes loceklis kompānijās "Rīgas Centrālais Termināls", "Rīgas ostas elevators", "Skonto metāls", "Baltijas Tranzīta serviss".

2011.gadā "Piejūras investīcijas" ienākumus neguva, bet tās peļņa bija 557,3 tūkstoši latu, liecina "Lursoft" informācija. "Piejūras investīciju" pamatdarbības virzieni ir operācijas ar savu nekustamo īpašumu, sava nekustamā īpašuma izīrēšana un iznomāšana, kā arī ieguldījumi kapitālos. Kompānija "Piejūras investīcijas" Komercreģistrā iegrāmatota 2007.gadā.

"Rīgas Tirdzniecības ostas" pamatkapitāls ir 3,584 miljoni latu. "Rīgas Tirdzniecības ostas" īpašnieki ir četras Latvijā reģistrētas kompānijas – "Piejūras investīcijas" (36%), "Operate" (24%), kā arī "Latmorporttrans" (20%) un "Ostas parks" (20%). Pērn "Rīgas Tirdzniecības osta" konsolidētais apgrozījums bija 111,415 miljoni latu, kas ir par 46,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 10,9% un bija 5,947 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!