Foto: DELFI

Pēc tam, kad AS "Ventbunkers" pārstāvji - Šveices advokāts Rudolfs Meroni un uzņēmējs Olafs Berķis - vienojās un pārvēlēja padomi, mainīta arī uzņēmuma valde, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Padomes sēdē no valdes tika atsaukti Andrejs Piņkovs un Sergejs Ļevčenko, kā arī tika ievēlēti jauni valdes locekļi. Patlaban uzņēmuma valdē strādā Eva Ciniņa, Sergejs Iļjašenko, Edgars Čeporjus un Sergejs Ševcovs.

Ārkārtas akcionāru sapulce, kurā piedalījušies visi lielākie uzņēmuma īpašnieki, pārstāvot gandrīz 100% AS "Ventbunkers" kapitāla. Vienīgais īpašnieks, kas neesot ieradies uz uzņēmuma sapulci, bija Aivars Lembergs un viņa ģimenes locekļi, kuriem pieder ap 0,3% uzņēmuma akciju.

Līdz ar akcionāru sapulcē nolemto "Ventbunkera" padome paplašināta līdz septiņiem padomes locekļiem. Par uzņēmuma padomes locekļiem ievēlēti Jānis Gobiņš, Francs Harrands, Ivars Landmanis, jurists Gints Laiviņš-Laivenieks, kā arī Jānis Berķis, kurš ir Olafa Berķa dēls, un Mārtiņš Rībens, kas pārstāv uzņēmēju Igoru Skoku, kā arī Igors Ļaško, kurš uzņēmuma padomē tika ievēlēts kā Oļegam Stepanovam piederošās "Topmar Baltic Investment" pārstāvis.

4.janvārī Uzņēmumu reģistrs reģistrēja jauno Meroni pārstāvju "Ventbunkera" padomi, bet 9.februārī - jaunu valdi. Līdz ar Uzņēmumu reģistra lēmumiem "Ventbunkera" padomes priekšsēdētāja amatu zaudēja Olafs Berķis, bet no valdes priekšsēdētāja amata tika atbrīvots Dzintars Kašs.

"Ventbunkers" kontrolē "Latvijas naftas tranzītu", kam savukārt pieder 39,11% AS "Ventspils nafta" (VN) akciju. Savukārt VN pieder 66% naftas cauruļvada apsaimniekotājas SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% kuģošanas kompānijas AS "Latvijas kuģniecība" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!