Foto: AP/Scanpix
Biodegvielas ražotājs "MamasD" plāno ieguldīt 350 000 eiro ražošanas ceha rekonstrukcijā, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Plānots, ka viens no esošajiem uzņēmuma cehiem, kura rekonstruējamā platība ir 750 kvadrātmetri, tiks pārveidots par graudu pārstrādes ražotni. Projekts tiks īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi nemateriālajos aktīvos" līdzfinansējumu.

Piedāvājumi jāiesniedz līdz šā gada 15.aprīlim.

"Mamas D" ražo un tirgo biodegvielu, uzņēmumā top arī vairākas "Latgales alus" šķirnes, bet Daugavpils siltumapgādes kompānija "Daugavpils siltumtīkli" no "Mamas D" iepērk daļu tam nepieciešamās siltumenerģijas.

Kā ziņots, 80% "Mamas D" kapitāldaļu un 80% SIA "Latgales alus D" kapitāldaļu līdz 2012.gada decembrim piederēja savulaik Eiropas Savienības "melnajā sarakstā" iekļautajam baltkrievu miljardierim Jurijam Čižam, kurš kontrolē naftas un gāzes holdingu "Triple". Tad par 40% daļu īpašniekiem abos uzņēmumos kļuva Baltkrievijas pilsonis Dmitrijs Aleksins, bet vēl 40% oficiāli pieder Krievijas pilsonei Innai Oleksinai. Kā abu adrese norādīts viens un tas pats īpašums Šugajeva ielā, Minskā. Tāpat kā iepriekš, atlikušie 20% "Mamas D" un "Latgales alus D" pieder Latvijas iedzīvotājam Aleksandram Grahovskim.

"Mamas D" apgrozījums 2013.gadā bija 41,65 miljoni eiro, kas ir 59% samazinājums salīdzinājumā ar 99,75 miljonu apgrozījumu pirms gada.

Uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 63 102 eiro salīdzinājumā ar 94 329 eiro 2012.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!