Foto: AFP/Scanpix
Maltas uzņēmuma "Premier Capital", kuram pieder restorānu "McDonald's" attīstības licence Baltijas valstīs, māsasuzņēmums "Hili Properties" pagājušajā gadā strādāja ar 3,36 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir par 76,3% lielāka nekā 2016. gadā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 6,337 miljoni eiro un tas ir palielinājies par 31%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

"Hili Properties" pārstāvji informēja, ka pērn no pamatdarbības gūta 4,4 miljonu eiro peļņa, bet apgrozījuma izaugsmi galvenokārt veicinājuši ieņēmumi saistībā ar biznesa centra "ART Business Centre" iegādi Rumānijā. Šis iegādes darījums arī būtiski veicinājis neto aktīvu apjoma pieaugumu no 28,2 miljoniem eiro 2016. gadā līdz 38,4 miljoniem eiro pērn. Ienākumi pagājušajā gadā veidojuši 4,5 miljonus eiro, kas ir par 48% vairāk nekā 2016. gadā.

2016. gadā "Hili Properties" strādāja ar 4,84 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,908 miljonu eiro tīro peļņu, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

"McDonald's" restorānu īpašnieks ir Maltas uzņēmums "Premier Capital", kam pieder "McDonald's" restorānu attīstības licence ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Rumānijā, Maltā un Grieķijā. Kā "Hili Properties", tā "Premier Capital" ir daļa no uzņēmumu grupas "Hili Ventures", kas Baltijā darbojas jau daudzus gadus.

Grupa gadu noslēdza ar divu miljonu eiro lielu peļņu pirms nodokļu nomaksas (2016. gadā tā veidoja 2,75 miljonus eiro). 2017. gadā īpašumu noslogojums saglabājies stabilā 95% līmenī. Vidējais nomas termiņš grupas portfelim kopumā palielinājies līdz 9,2 gadiem, salīdzinot ar 7,6 gadiem 2016. gadā.

Kopš pagājušajā gada "Hili Properties" īsteno vairākas attīstības aktivitātes Latvijā un Rumānijā. "Hili Properties" īpašumā un pārvaldībā atrodas stratēģisku komerciālo nekustamo īpašumu kopums Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Rumānijā.

Uzņēmuma portfelī, kura vērtība sasniedz 100 miljonus eiro, ietilpst četras specializētas biznesa ēkas, deviņi tirdzniecības centri un deviņi nekustamie īpašumi, kuros izvietoti restorānu ķēdes "McDonald's" restorāni.

Izmantojot jaunu uzņēmumu "Premier Assets SRL", "Hili Properties" attīstīs speciāli pielāgotus īpašumus restorānu "McDonald's" pārvaldes kompānijai, kas plāno nākamajos trīs gados Rumānijā ik gadu atvērt divus jaunus restorānus. Šiem projektiem kopumā atvēlētās investīcijas ir 10 miljoni eiro.

"Hili Properties" attīstīs arī īpašumu, kurā atradīsies Latvijas jaunākais "McDonald's" restorāns ar 1,5 miljonu eiro vērtību. "Hili Properties" Rīgā rekonstruē arī tam piederošo tirdzniecības centru Dzelzavas ielā, lai atjaunotu īpašumu, trīskāršotu nomas platību līdz 3700 kvadrātmetriem un palielinātu gada ienākumus līdz 470 000 eiro. Nomas līgumi uz vairāk nekā desmit gadiem jau noslēgti 89% jaunās ēkas nomas platību. Sagaidāms, ka tirdzniecības centrs no jauna tiks atvērts decembrī.

"Esam veiksmīgi sasnieguši mūsu mērķi palielināt apgrozījumu un neto aktīvu pieaugumu 2017. gadā. Turpināsim strādāt, lai šos rādītājus palielinātu arī šogad. Esam sākuši īstenot stratēģiju, lai uzlabotu daļu no mūsu jau esošajiem īpašumiem, pārskatītu savu portfeli un koncentrētos uz efektīvu izmaksu pārvaldību. Turklāt mēs izvērtējam virkni potenciālu iegādes darījumu, lai noteiktu portfeļa izaugsmes iespējas. Šogad mēs arī atbalstīsim savu māsas uzņēmumu "Premier Capital" tā attīstības plānos Latvijas tirgū un Rumānijā," norādīja "Hili Properties" izpilddirektore Sandra Mūrniece.

"Hili Properties" stratēģiskajā portfelī ietilpst īpašumi Maltā, Baltijas valstīs un Rumānijā, un tie aptver specializētas biznesa ēkas, mazumtirdzniecības kompleksus un nekustamos īpašumus, kuros izvietoti "McDonald's" restorāni.

"Hili Properties" ir Maltā bāzētās grupas "Hili Ventures" struktūrvienība un atbild par nekustamo īpašumu pārvaldību. "Hili Ventures" darbības lauks aptver partnerību ar "McDonald's" un "Apple", loģistiku, inženierzinātni, tehnoloģijas un īpašumus, ko kopumā pārvalda sešas uzņēmuma struktūrvienības. "Hili Ventures", strādā 8300 darbinieki, un uzņēmums ir pārstāvēts deviņās valstīs. "Hili Ventures" ir partneris tādiem globāliem zīmoliem kā "Allison", "Cisco", "CMA CGM", "Konecranes", "IBM", "Lenovo", "Microsoft", "NCR", "Peterson", "Terberg", "Tranter", "Diebold Nixdorf" un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!