Foto: LETA

AS "Sentor Farm aptiekas" apgrozījums 2013.gadā sasniedzis 83,4 miljonus eiro, stāsta "Mēness aptieku" tīklu pārvaldošā uzņēmuma AS "Sentor Farm aptiekas" valdes locekle Alla Čudovska.

Salīdzinot ar 2012.gadu, tas ir pieaugums par 6,86%. Pēc Zāļu valsts aģentūras datiem, aptieku tīkla "Mēness aptieka" apgrozījums no kopējā aptieku apgrozījuma valstī veidoja 25% vai 42% no tīklu aptieku kopējā apgrozījuma.

"Sentor Farm aptieka" saimnieciskās darbības rezultātā iegūtā EBITDA peļņa ir par 18% lielāka nekā iepriekšējā periodā, bet nodokļos uzņēmums valstij pērn ir nomaksājis 3,7 miljonus latu (5,26 miljonus eiro).

Šogad uzņēmuma galvenais mērķis ir uzlabot Latvijas farmaceitisko aprūpi un paaugstināt vispārējos iedzīvotāju veselības standartus. "Īpaši svarīgi tas ir apstākļos, kad tirgū trūkst augsti kvalificētu un profesionālu farmaceitu. Tas ir arī viens no mūsu uzņēmuma izaicinājumiem šim gadam - kopā ar partneriem rast iespējas paplašināt izglītotu un profesionāli orientētu farmaceitu skaitu valstī," skaidro Čudovska.

Aptieku tīkls "Mēness aptieka" pārskata periodā darbojās Konkurences padomes noteiktajos darbības ierobežojumos.

Aptieku tīkla "Mēness aptieka" zīmola īpašnieks ir "Sentor Farm aptiekas", kas iekļaujas vietējā holdingā AS "Repharm", kurā ir arī zāļu lieltirgotava "Recipe Plus". "Sentor Farm aptiekas" dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 199 202 eiro (140 000 latu). Aptieku tīklā apvienotas 172 aptiekas Rīgā un reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!