Foto: Publicitātes foto

Iecerētajā AS "Ventspils nafta" (VN) akciju pārdošanas darījumā pušu pozīcijas ir tuvas, informēja LNT padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni, pēc kura vārdiem, iespējams, galīgais izrāviens sarunās par AS "Latvijas nafts tranzīts" (LNT) piederošo VN akciju pārdošanai "Vitol" grupai piederošajai holdinga sabiedrībai "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") varētu notikt šonedēļ.

"Tas nav droši zināms, bet arī nav neiespējami, ka galīgais izrāviens notiks šonedēļ, jo pozīcijas ir diezgan tuvu. Sarunas turpinās draudzīgā atmosfērā," informēja Meroni.

Atsaucoties uz parakstīto konfidencialitātes līgumu par paredzētajiem darījumiem, Meroni norādīja, ka viņš nedrīkst publiski apspriest darījuma detaļas, tostarp cenu: "Es varu teikt tikai to, ka pārdošanas cena tiks atklāta pēc tam, darījums būs noticis. VN nāks klajā ar publisku paziņojumu, tiklīdz tas būs noticis, tostarp ar informāciju par cenu. Taču es vēlreiz atgādinu, ka darījums vēl tiek apspriests un nav pabeigts."

Meroni uzsvēra, ka VN ir novērtējusi pasaulē atzīta auditorfirma un LNT runā par savu VN akciju pārdošanu par cenu, kas ir tuvu "novērtējuma cenas augšgalam". "Tajā pašā laikā mēs saņemsim daudz labāku cenu par vienu akciju, nekā bijusi tirdzniecības cena dažos pēdējos gados," apgalvoja Meroni.

Savukārt, komentējot Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") paustos izteikumus par to, ka daļa no darījuma summas nonākšot Meroni personīgajos kontos, Meroni norādīja, ka Lemberga "piezīmes ir pilnīgs absurds". Viņš uzsvēra, ka visu naudu no VN akciju pārdošanas saņems LNT un visi paredzētie darījumi tiks fiksēti LNT un "Ventbunkera" grāmatvedībā, skrupulozi samaksājot arī visus nodokļus.

"Pircējs - "Vitol" - ir cienījama kompānija, kas nepiedalītos šādās muļķībās. Tas, starp citu, ir pasaules lielākais tirdzniecības uzņēmums, kas darbojas enerģijas jomā, un lielākā Šveices kompānija. Lembergs ir nobažījies, ka tad, ja iestāsies miers starp "Ventbunkeru" un VN, viņa netīrā taktika vairs nedarbosies," savu viedokli pauda Meroni.

Kā ziņots, VN lielākais līdzīpašnieks - "Vitol" grupai piederošā "Euromin" - vēlas iegūt vairāk nekā 90% VN akciju, liecina VN paziņojums biržā. Kā informēja VN komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne, VN saņēmusi informāciju, ka Kiprā reģistrētā "Euromin", kurai patlaban pieder nepilni 50% VN akciju, sākusi sarunas ar LNT par 43,25% VN akciju iegādi. Par šādām sarunām informācija saņemta no "Euromin".

VN un tās meitassabiedrību neto peļņa šī gada pirmajā pusgadā bija 21,22 miljoni eiro, savukārt konsolidētie ieņēmumi pieauga par 7,6% līdz 95,66 miljoniem eiro. Pērn analoģiskā laika periodā neto peļņa bija 4,35 miljoni eiro.

Bruto peļņa pirmajā pusgadā palielinājās par 21,7% līdz 27,58 miljoniem eiro.

Pērn VN un tās meitassabiedrību neto apgrozījums samazinājās par 3% līdz 161,87 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad apgrozījums bija 166,73 miljoni eiro. Savukārt neto zaudējumi saruka līdz 13,98 miljoniem eiro. Koncerna bruto peļņa palielinājās par 2,7% - no 41,45 miljoniem eiro līdz 42,56 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!