Foto: LETA

"Lattelecom" nav spējis panākt vienošanos par MTG grupas kanālu turpmāku retranslāciju kompānijas interneta televīzijā.

No 2016. gada 4. janvāra "Lattelecom Interneta televīzijā" nav pieejami kanāli TV3, TV6, TV5, 3+ un LNT.

Abas kompānijas par šādu sadarbības pavērsienu runā izvairīgi. "MTG ir pieņēmuši lēmumu par kanālu izņemšanu no Interneta televīzijas visā Latvijā visiem TV operatoriem. Šīs izmaiņas neskar "Lattelecom" interaktīvās TV un virszemes TV klientus," situāciju skaidro "Lattelecom" sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Bite, kura sīkāk par sadarbības pārtraukšanas iemesliem aicina runāt ar MTG pārstāvjiem.

Savukārt MTG pārstāvji stāsta, ka ir pieņemts reģionāls lēmums, kas saistīts ar kopējo digitālās attīstības stratēģiju. Kompānijas sabiedrisko attiecību vadītāja Ginta Bormane portālam "Delfi" skaidro, ka tie lietotāji, kas vēlās MTG saturu aplūkot interneta vidē, to turpmāk varēs darīt paša MTG interneta televīzijas kanālā "TVPlay".

Tikmēr "Lattelecom" izveidojis tabulu, kurā klientiem, kuriem vairs nebūs pieejams MTG saturs "Lattelecom" interneta televīzijā, piedāvāti raidījumi, kas varētu aizstāt MTG piedāvājumu.

Piemēram, raidījumu "Bez Tabu" piedāvāts aizvietot ar LTV raidījumu "Aizliegtais paņēmiens", bet populārā seriāla "Ugunsgrēks" vietā piedāvāts "STV Pirmā!" seriāls "Jordskota".

Tāpat "Lattelecom" iesaka TV3 translētā šova "Ekstrasensu cīņas" vietā skatīties šo pašu pārraidi krievu valodā raidošajā PBK.

Arī spriedzes seriālus, kurus "Lattelecom" interneta televīzijā vairs nevarēs redzēt MTG kanālos, kompānija iesaka turpmāk vērot PBK, kā arī "NTV Mir" un "SONY Entertainment Television" satura piedāvājumā.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī "Lattelecom" interaktīvās televīzijas lietotājiem uz vairākiem mēnešiem tika atslēgts kanāls TV3, jo mediju grupai MTG un "Lattelecom" ilgstoši neizdevās panākt vienošanos par jaunu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!