Nākamo trīs gadu laikā ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" attīstībā Latvijā investēs ap pieciem miljoniem eiro, intervijā stāsta daudznozaru uzņēmumu grupas "Hili Ventures", kuras meitasuzņēmums "Premier Capital" Baltijas valstīs, Grieķijā un Maltā pārvalda ātrās ēdināšanas ķēdi "McDonald's", vadītājs Melo Hili.

Viņš norāda, ka viena no būtiskākajām lietām šogad bija jaunā "McDonald's" atvēršana Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā.

"Tāpat šogad Latvijā turpinām ķēdes sagatavošanu pašapkalpošanās kiosku ieviešanai. Patlaban šādi kioski atrodas divās no "McDonald's" ķēdes vietām Latvijā," atzīmē Hili.

Viņš piebilst, ka šobrīd šis kiosku projekts ir testa režīmā. Taču nākamā gada laikā plānots tos ieviest visās "McDonald's" vietās Latvijā.

Kā ziņots, "McDonald's" attīstībā Baltijas reģionā šogad plānots ieguldīt aptuveni 4,6 miljonus eiro.

Hili skaidroja, ka Igaunijā šogad nekādas ievērojamas izmaiņas "McDonald's" ķēdē nav plānotas, bet Lietuvā šogad ir atvērta viena jauna vieta, kā arī plānots atvērt vēl divas. Tikmēr Latvijā šogad ir atvērta viena jauna "McDonald's" ēstuve, kas darbojas Kārļa Ulmaņa gatvē.

Pērn ievērojami saruka ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" pārvaldītājas SIA "Premier Restaurants Latvia" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pērn nopelnīja 6618 eiro, bet 2013.gadā peļņa bija 632 730 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn bija 29,95 miljoni eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 29,63 miljoni eiro.

"McDonald's" ir ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 ēstuvju, kurās ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 119 valstīs. Vairāk nekā 80% "McDonald's" ēstuvju pārvalda franšīzes vai uzņēmumi, kuri ieguvuši "McDonald's" attīstības licenci.

Kā "McDonald's" attīstības licences turētājai kompānijai "Premier Capital B.V." pieder 60 "McDonald's" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, kas nodarbina vairāk nekā 2800 cilvēku.

"McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot ēstuvi Vecrīgā. Patlaban "McDonald's" pārstāvniecībai Latvijā - SIA "Premier Restaurants Latvia" - ir 11 ēstuves (desmit Rīgā un viena Jelgavā).

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. "Premier Restaurants Latvia" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Premier Capital B.V.".

Pēc kompānijas sniegtajiem datiem, "McDonald's" ar vairāk nekā 26 miljoniem apmeklētāju gadā ir populārākais ēdināšanas tīkls Baltijas valstīs. Savukārt ar vidēji 9,6 miljoniem apmeklētāju gadā "McDonald's" ir populārākais restorānu tīkls Latvijā.

"Hili Ventures" nodarbojas arī ar loģistiku, inženierzinātni, naftas un gāzes ieguves atbalstu, tehnoloģiju izstrādi, kā arī veic uzņēmējdarbību partnerībā ar "McDonald's" un "Apple". "Hili Ventures" grupa, kas ar 3800 darbiniekiem ir pārstāvēta 12 valstīs, ir partnere "CMA CGM", "Hoffmann", "Tranter", "Terberg", IBM, "Cisco", "Microsoft", NCR, "Lenovo" un citiem globāliem zīmoliem.

"Hili Ventures" grupas apgrozījums pērn bija aptuveni 200 miljoni eiro, bet šogad plānots apgrozīt aptuveni 300 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!