Foto: Delfi Foto
Liepājas metalurģijas uzņēmuma AS "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas administrators Guntars Koris pieņēmis lēmumu uzņēmumam piederošo mantu pārdot izsolē.

Šāds lēmums pieņemts, jo neviens no pretendentiem uz maksātnespējīgā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" iegādi nav izpildījis nodrošināto kreditoru izvirzītos nosacījumus un sniedzis prasītās garantijas, kas apliecinātu pretendenta spēju uzņēmumu iegādāties kā vienu veselumu un atjaunot tā darbību, teikts administratora paziņojumā.

Atbilstoši Maksātnespējas likumā paredzētajai kārtībai administrators nekavējoties veiks izmaiņas uzņēmuma mantas pārdošanas plānā.

2016. gada 16. septembrī Liepājas tiesa atzina AS "KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu un par maksātnespējas administratoru iecēla Guntaru Kori.

Vēstīts, ka 4. janvārī valdība nolēma "KVV Liepājas metalurga" potenciālajam investoram dot divas nedēļas, lai izlemtu par metalurģijas uzņēmuma iegādi. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc valdības lēmuma atzina, ka sarunas ar metalurģijas uzņēmuma potenciālo investoru nav pārtrauktas, tomēr investors sarunās vēlas panākt sev labvēlīgākus nosacījumus.

Valdība bija lēmusi, ka divu nedēļu laikā potenciālajam investoram ir jāiesniedz valdībai garantijas un jāieskaita finansējums "KVV Liepājas metalurga" kreditoru kontos. Ja divu nedēļu laikā tas netiek izdarīts, valdība gatava lemt par metalurģijas uzņēmuma pārdošanu pa daļām.

Maksātnespējīgā uzņēmuma potenciālais investors ir Igors Šamiss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!