Foto: Publicitātes attēli

No saldumu ražotājas 'Laimas' un 'Staburadzes' īpašnieka biroja Vecrīgā šās vasaras beigās nozagti svarīgi dokumenti un dators, bet iespējamie ļaundari jau ir aizturēti, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Maijā Latviju satricināja ziņa, ka paralizēta saldumu ražotāju "Laima" un "Staburadze" darbība. Ar  tiesas lēmumu tiesu izpildītāji bija apķīlājuši saldumu ražotāju kontus. To bija panācis ofšors "Menard Port LLC" un šī ārzonas kompānija bija uzsākusi tiesāšanos ar citiem "Laimas" un "Staburadzes" īpašniekam "Nordic Partners" piederošajiem uzņēmumiem. Šobrīd puses tiesās ir iesniegušas virkni savstarpēju prasību, ir uzsākti procesi gan finanšu, gan kriminālpolicijā, taču, šķiet, konflikts joprojām tikai uzņem apgriezienus.

Naktī uz 17.augustu "Nordic Partners" birojā Vecrīgā notika ielaušanās. Nozagti tika dokumenti no seifa un dators, bet policija noziegumu atklāja un aizdomās par zādzību aizturēja četras personas. Viens no aizturētajiem ir Mārtiņš Mētelis, viņš ir labi pazīstams ar advokātu Mārci Miķelsonu, kurš tieši konfliktē ar apzagtā biroja īpašniekiem, norāda "Nekā personīga".

Ielaušanās "Nordic Partners" birojā notika brīdī, kad rīdziniekus priecēja svētku salūts, kas vienlaikus bija aizsegs zagļu radītajam troksnim. Signalizācija ēkā uz īsu brīdi bijusi bloķēta, bet zagļi telpās iekļuvuši caur jumta logu. Uzlaužot vairākas durvis, tie devušies uz uzņēmuma vadītāja kabinetu, kur paņēmuši datoru un dokumentus.

Par ielaušanos uzņēmums uzzināja pirmdien, kad darbinieki ieradās birojā, tomēr policijai izdevās aizturēt četras personas, pie kurām atrada arī daļu no nozagtā.

"Tā bija gan izmeklēšanas darbības no policijas puses, gan operatīvās darbības tika veiktas, veiksmīga situācija darbību plānošanas rezultātā izveidojās, ka mēs varējām noskaidrot visu mehānismu, kā notika noziegums, un aizturēt personas, kas veikušas šo noziegumu," raidījumam saka Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

No biroja pazuduši tikai dokumenti un dators. Citas vērtīgas lietas, piemēram, gleznas nav ņemtas. Tas raisa aizdomas, ka neaicinātie apmeklētāji zināja, kas tieši viņiem vajadzīgs. Apzagtā biroja īpašnieki ir iesaistīti asos strīdos ar ārzonas kompāniju "Menard Port LLC", kuras vārdā uzstājas advokāts Miķelsons. Policija neatklāj, vai lietā tiek izmeklēta arī saistība ar šiem konfliktiem, bet tuvākajā laikā krimināllietu plānots nodot prokuratūrai, ziņo raidījums.

Raidījums noskaidrojis, ka viena aizturētā - Mārtiņa Mēteļa tēvs Meinards, Kuldīgā pazīstams uzņēmējs, bijušais domes deputāts un Mārča Miķelsona tēvs Agnis ir saistīti ar biznesa saitēm. Meinards Mētelis darbojies kā Agņa Miķelsona pārstāvis uzņēmumā "Kuldīgas IP", kam pieder bijušā kokapstrādes uzņēmuma Vulkāns zemes gabals. Meinards Mētelis noliedz, ka dēls būtu iesaistīts zādzībā. Mārtiņu turot apcietinājumā tikai viena iemesla dēļ – lai izspiestu atzīšanos, ka zādzību pasūtījuši apzagto oponenti.

"Mārtiņu tur iekšā tikai tāpēc, cik es saprotu, ka kaut kāda aizķeršanās tur ir, ar pasūtītāju, kurš ir bijis pasūtītājs, arī nezinu, saistīts ar to, lai Mārtiņš kaut ko nodod, lai pasaka to, ko viņš faktiski nezina. Varbūt viņš ir iebiedēts, varbūt viņš nezina vairs ko teikt?" raidījuma sacījis Mētelis vecākais.

Savukārt advokāts Mārcis Miķelsons šobrīd neatrodas Latvijā. Rakstiski viņš raidījumam "Nekā personīga" piekrīt "Menard Port" viedoklim, ka zādzību birojā inscenējuši paši "Laimas" un "Staburadzes" īpašnieki, lai slēptu pierādījumus par izvairīšanos no nodokļu nomaksas - "Jā, pazīstu Mēteļa kungu kā izcili godīgu cilvēku un nešaubos, ka viņš nav iesaistīts nekādos likuma pārkāpumos," raidījuma rakstījis Miķelsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!