Foto: DELFI

No starptautiskās lidostas "Rīga" populārākie galamērķi pērn bija Londona, Maskava, Frankfurte, Helsinki un Oslo, pavēstīja lidostas komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Savukārt čarterlidojumiem populārākais galamērķis pērn bijia Antālija, kā arī Herakliona, Hurgada un Burgasa.

Rinmane norādīja, ka šogad lidostā darbu sāks vairākas jaunas aviosabiedrības, savukārt esošās paplašinās galamērķu skaitu. "Šogad lidostā plānota vairāku jaunu aviosabiedrību ienākšana - "Turkmenistan Airlines", "Ukraine International Airlines", "Swiss International Airlines", un jaunu reisu atklāšana," klāstīja Rinmane un atgādināja, ka "Wizz Air" šogad pavasarī plāno paplašināties Rīgā, izvietojot otru gaisa kuģi un atklājot trīs jaunus galamērķus.

Pēc viņas teiktā, no kopējā apkalpoto pasažieru skaita pērn gandrīz 56% pārvadāja nacionālā aviokompānija "airBaltic" un 16% aviosabiedrība "Ryanair". Salīdzinājumā ar 2013.gadu pārvadāto ceļotāju skaits pērn strauji pieaudzis aviokompānijām "Wizz Air" (+ 51%), "Lufthansa" (+18%) un "Norwegian Air Shuttle" (+15%).

Vienlaikus Rinmane minēja, ka transfēra/tranzīta pasažieru skaits bija 29% no kopējā pērn apkalpoto pasažieru skaita, un populārākie galamērķi, kuru pasažieri visbiežāk ceļojuši caur lidostu "Rīga", bija Tallina, Viļņa, Helsinki, Maskava un Stokholma.

Lidostas valdes priekšsēdētājs Andris Liepinš uzsvēra, ka arī šogad lidosta turpinās darbu pie jaunu aviopārvadātāju piesaistes. "Esam lielākais gaisa transporta mezgls Baltijā – caur Rīgu tiek pārvadāti 46% šī reģiona aviopasažieru. Arī šogad turpināsim strādāt pie plaša galamērķu skaita nodrošināšanas un jaunu aviopārvadātāju piesaistes," teica Liepiņš.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pagājušajā gadā apkalpoja 4,814 miljonus pasažieru, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2013.gadā.

Rīgas lidostā 2014.gadā apkalpoti 65 819 lidojumi, kas ir par 2,4% mazāk nekā 2013.gadā, tostarp decembrī apkalpoti 4654 lidojumi, kas salīdzinājumā ar iepriekšēja gada decembri ir samazinājums par 5,4%.

Tāpat lidostā pērn pārkrāva 32 984 tonnas kravu, kas ir par 38,4% mazāk nekā 2013.gadā, tostarp decembrī - 2069 tonnas, kas ir par 15,6% mazāk nekā 2013.gada decembrī.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Kopumā šobrīd no starptautiskās lidostas "Rīga" iespējams doties uz 66 galamērķiem, ko nodrošina 16 aviopārvadātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!