Foto: Publicitātes attēli

"Nordea" banka piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 8,8 miljonu eiro (6,18 miljonu latu) apmērā būvuzņēmumam SIA "Merks", kas paredzēts dzīvojamā kompleksa "Skanstes mājas" trešās un noslēdzošās kārtas būvniecības darbu finansēšanai.

Kopā ar šā gada septembrī izsniegto aizdevumu otrās kārtas būvdarbiem "Nordea" finansējuma kopējais apjoms šim projektam veidos aptuveni 14 miljonus eiro (9,84 miljonus latu), paziņojumā medijiem informē "Nordea" banka.

Rīgas apbūves projekta "Skanstes mājas" būvniecība sākta 2012.gadā, un to plānots pabeigt 2015.gada pavasarī. Projekts paredz trīs astoņu līdz desmit stāvu ēku izbūvi ar 273 divu līdz četru istabu dzīvokļiem ar pilnu iekšējo apdari, pazemes un virszemes autostāvvietām, trijiem bērnu aktīvās atpūtas laukumiem, labiekārtotu un apzaļumotu teritoriju.

Uzņēmuma "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš paziņojumā medijiem norāda, ka "Skanstes mājas" ir piektais būvuzņēmuma "Merks" dzīvojamo māju projekts un otrais Skanstē. Šajā projektā tiks atzīmēts kāds būtisks fakts - tūkstošais "Merka" uzbūvētais un pārdotais dzīvoklis. Gandrīz visi no šiem dzīvokļiem izbūvēti sadarbībā ar "Nordea" banku.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Merks" pērn strādājis ar 1 269 329 latu peļņu pretēji 2011.gadam, kad uzņēmums cieta 3 580 870 latu zaudējumus.

"Merks" apgrozījums 2012.gadā bija 26,6 miljoni latu, un tas ir par 4% mazāks nekā 2011.gadā, kad būvfirmas apgrozījums bija 27,8 miljoni latu.

Nozīmīgākie "Merks" būvobjekti 2012.gadā ir daudzdzīvokļu māju komplekss "Skanstes virsotnes" Rīgā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes ēka Jelgavā, ūdenssaimniecības attīstības projekti Rīgā, Valmierā, Salaspilī, Mārupē.

Lielākie "Merks" būvobjekti ir "Arēna Rīga", "Swedbank" centrālā ēka "Saules akmens" un tirdzniecības centrs "Spice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!