Foto: PantherMedia/Scanpix

Lietuviešu koncernam "AS Rokiškio sūris" piederošā piena iepirkšanas uzņēmuma SIA "Jēkabpils piena kombināts" apgrozījums pērn bijis 20,23 miljoni eiro, kas ir 32% samazinājums salīdzinājumā ar 30,01 miljonu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa samazinājusies astoņkārtīgi - no 121 670 eiro 2014. gadā līdz 14 651 eiro 2015. gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pagājušajā gadā no zemnieku saimniecībām iepirkti 92 683 207 kilogrami piena, kas ir par 7,72% mazāk nekā iepriekšējā gadā. No iepirktā piena daudzuma lielākā daļa - 87 310 345 kilogrami - tika nosūtīti pārstrādei mātesuzņēmumam "Rokiškio sūris".

Pārējais piena daudzums tika novirzīts pārstrādei AS "Cesvaines piens", AS "Tukuma piens", AS ''Limbažu siers", AS ''Smiltenes piens", SIA "Latvija Dairy", SIA "Latvijas Piens", SIA "Piensaimnieks" un AS "Preiļu siers''.

Tāpat ziņojumā teikts, ka gads nozarei bija ļoti smags, jo tirgus piedzīvo nelīdzsvarotu periodu Krievijas embargo un piena pārprodukcijas dēļ. Piena piegādes apjoms uzņēmumā palielinājās par 3,5 miljoniem tonnu, kamēr pieprasījums pēc piena produkcijas eksporta tirgos palicis nemanīgs.

Ziņojumā arī norādīts, ka, neraugoties uz grūtībām industrijā, "Jēkabpils piena kombināts" šogad plāno saglabāt vadošo lomu piena iepirkumu tirgū Latvijā un iepirkto pienu realizēt lielākoties mātesuzņēmumam Lietuvā.

SIA "Jēkabpils piena kombināts" reģistrēts 1997. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2997 eiro, nodarbināto skaits pagājušajā gadā - 72. Kopš 2012. gada 100% kombināta kapitāldaļu turētājs ir Lietuvas uzņēmums "Rokišķio sūris", kas uzņēmuma kontrolpaketi iegādājās jau 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!