Foto: Publicitātes attēli

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu noraidīt koncerna "Nordic Partners Limited" pieteikumu par kontu apķīlājuma atcelšanu uzņēmums vērtē kā nepamatotu un tiesas lēmumu pārsūdzēs likumā noteiktajā kārtībā, informēja koncernā iekļautās grupas "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Kā ziņots, tiesa šodien noraidīja pieteikumu par kontu apķīlājuma atcelšanu koncernam "Nordic Partners Limited", kurā iekļauti arī "NP Foods" grupas uzņēmumi, tostarp AS "Laima". Lēmumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā Rīgas apgabaltiesā. Turklāt apgabaltiesa augustā izskatīs pieteicēja sūdzību par to, ka prasības nodrošinājums apmierināts tikai daļēji.

"Tiesas lēmums ir nepamatots un netaisnīgs. Mēs to noteikti pārsūdzēsim un turpināsim cīnīties. Nav pieļaujama uzņēmumu mērķtiecīga un ļaunprātīga iznīcināšana, pamatojoties uz melos balstītu prasību. AS "Laima" un AS "Staburadze", kā arī vēl 24 uzņēmumiem nav nekādu tiešu attiecību ar pašu prasītāju. Aicinām tiesu publiski skaidrot lēmumu par to, kāpēc ir saglabāts uzņēmumu kontu apķīlājums, apmierinot ārzonā reģistrētas kompānijas prasību," norādīja Gulbis.

Tāpat viņš norādīja, ka plānots vērsties arī pie likumdevējiem nolūkā grozīt līdzšinējās normas.

"Jau pati iespēja, ka uz absurdas prasības pamata Latvijā var tikt panākta kontu apķīlāšana, atbaidīs jebkuru nopietnu investoru. Vēl nesaprotamāki ir civilprocesa noteikumi, kas vispār neparedz lēmumu par prasības nodrošināšanu pārsūdzības iespēju. Noteikti vērsīsimies pie likumdevējiem ar prasību steidzīgi grozīt šīs normas," sacīja Gulbis.

Viņš arī atzina, ka līdzšinējās lietu virzības rezultātā AS "Laima", AS "Staburadze", kā arī vēl 24 citos Latvijas uzņēmumos ir apgrūtināta naudas plūsma un to saimnieciskā darbība. "Neskatoties uz nepamatotu tiesas lēmumu rezultātā radušos situāciju, "NP Foods" uzņēmumi ir raduši operatīvus risinājumus, lai nodrošinātu darbu ražotnēs, kā arī nodrošinātu savu saistību izpildi pret darbiniekiem un valsti," sacīja Gulbis.

Jau ziņots, ka patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civiltiesisks strīds starp Daumantu Vītolu un "Menard Port LLC" par kopīpašumā esošajam uzņēmumam "NP Business Centre" nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī "Laima" un citi "NP Foods" grupas uzņēmumi, prasītāja "MenardPort LLC" vēlas no koncerna "Nordic Partners Limited" piedzīt 5,3 miljonu eiro nodarītos zaudējumus.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 20.maijā lēma lūgumu par prasības nodrošinājumu daļēji apmierināt, apķīlājot koncerna uzņēmumu kontus. "Nordic Partners Limited" ir iesniedzis pieteikumu par nodrošinājuma atcelšanu.

Tikmēr saldumu ražotājas "Laima" un citu "NP Foods" grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis bija nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret Latvijas lielākajiem saldumu ražotājiem "Laima", AS "Staburadze" un citiem "NP Foods" grupas pārtikas uzņēmumiem.

Kā iepriekš informēja "Laimas" sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova, "pret nacionālā mēroga uzņēmumiem "Laima" un "Staburadze" reiderisma jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēmu mēģinājuši realizēt jau iepriekš reiderisma uzbrukumos aizdomās turētais advokāts Mārcis Miķelsons un tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns, kurš arī vairākkārt iesaistījies reiderismā".

Savukārt zvērināta advokāta Mārča Miķelsona dzīvesbiedres Janas Miķelsones uzņēmums "Menard Port LLC" ir vērsies Valsts policijā (VP) ar iesniegumu, kurā lūgts sākt kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu pret koncerna "Nordic Partners Limited" īpašnieku Daumantu Vītolu un amatpersonām - Solvitu Pētersoni un Ivo Luku-Indānu. Ar tādu pašu iesniegumu uzņēmums "Menard Port LLC" ir vērsies arī Ģenerālprokuratūrā.

VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ir saņēmusi "Menard Port LLC" iesniegumu ar lūgumu sākt kriminālprocesu, apstiprināja VP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis. Policija iesniegumu izvērtēs, un, iespējams, tas tiks pievienots nupat sāktajam kriminālprocesam saistībā ar advokāta Miķelsona un citu ar viņu saistīto personu vēršanos pret "NP Foods" un vēl citiem 24 Latvijas uzņēmumiem, savā darbībā izmantojot metodes, kurām ir reiderisma pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!