Foto: Publicitātes foto

Latvijas pārtikas ražotāju grupa "NP Foods" šogad plāno palielināt pārdošanas apmērus ASV, pastāstīja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Viņš norādīja, ka "NP Foods" šogad plāno vairāk koncentrēties uz nostiprināšanos esošajos tirgos, tostarp Ķīnā, kurš šobrīd uzņēmums pārdod nelielu apmēru produkcijas, un ASV. "Plānojam [palielināt pārdošanas apmērus ASV], protams. Bet cik lielā mērā, to ir grūti pateikt," sacīja Gulbis, piebilstot, ka uzņēmums šobrīd produkciju eksportē uz apmēram 30 valstīm un šogad nākuši klāt arī daži jauni tirgi, par kuriem precīzāku informāciju neatklāja.

Pēc Gulbja teiktā, eksportu uz Ameriku ir vieglāk attīstīt nekā paplašināties Ķīnā. "Amerika šajā mirklī izskatās perspektīvāka - tur ir vienkāršāk, saprotamāk iekļūt. Nauda un rokasspiediens - tas [ASV] nozīmē biznesu. Savukārt Ķīnā tu vari ilgi un dikti spiest rokas, iekams nesapratīsi, kāpēc tev neiet," sacīja Gulbis.

Viņš arī pastāstīja, ka Krievijas tirgū uzņēmums šogad pārdošanas apmērus nav samazinājis, taču tā kā rubļa devalvācijas dēļ Krievijā ir mazinājusies pirktspēja, nākamgad kompānija būs spiesta Krievijā samazināt eksporta īpatsvaru.

"NP Foods" valdes priekšsēdētājs arī atzina, ka uzņēmumam 2014.gadā ir izdevies realizēt virkni projektu, tostarp izveidot produktu portfeli Amerikas tirgum. Tāpat "NP Foods" 2014.gadā ir sācis strādāt pie franšīzes koncepta izveides. Arī Norvēģijas kompānijas "Orkla" pievienošanās akcionāru uzņēmuma sarakstam ir vērtējama pozitīvi, sacīja Gulbis. "Tas varētu būt tomēr pozitīvs signāls, ka Latvija nav pēdējā vietā Norvēģu redzespunktā kaut vai investīciju pievilcības ziņā," klāstīja Gulbis.

"NP Foods" apvieno Latvijas un Lietuvas pārtikas, tirdzniecības un loģistikas uzņēmumus "Laima", "Staburadze", "Gutta", "Staburadzes konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", " NP Logistics". Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē. Par "NP Foods" īpašnieku septembra sākumā kļuva Norvēģijas kompānija "Orkla", bet līdz tam" uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Maltā reģistrētā kompānija "Nordic Partners Food Limited". Kompānija pērn strādāja ar 64,323 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās 3,6 reizes un sasniedza 1,107 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!