Foto: LETA

Kompānijas "Orkla Foods Latvija", kurā apvienoti uzņēmumi "Spilva" un "Gutta", apgrozījums pagājušajā gadā bija 24,39 miljonu eiro apmērā, savukārt kompānijas peļņa bija 1,61 miljons eiro, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015. gada decembra, kad tika pabeigts restrukturizācijas process, kura gaitā tika apvienoti uzņēmumi "Spilva" un "Gutta". Attiecīgi "Orkla Food Latvija" 2015. gada apgrozījumā ietilpst viss "Spilva" gada apgrozījums, kā arī "Gutta" apgrozījums par trim mēnešiem (oktobris-decembris). Šī iemesla dēļ finanšu rādītāju salīdzinājums ar iepriekšējo gadu sniegumu, kad strādāja atsevišķi uzņēmumi, būtu nosacīts," sacīja kompānijas finanšu direktore Jolanta Garda.

Pēc "Orkla Foods Latvija" pārstāvju vēstītā, Latvijas tirgū 2015. gadā "Spilvas" produkcijas pārdošanas apmēri pieauga par 4,9%, salīdzinot ar 2014. gadu. Savukārt eksporta tirgos lielāko pienesumu 0,86 miljonu eiro apmērā deva majonēzes ražošana Čehijas tirgum.

Kompānijā arī pavēstīja, ka "Orkla Foods Latvija" investīciju summa pagājušajā gadā bija 1,56 miljoni eiro, tostarp 0,74 miljoni eiro bija Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējums.

Tostarp pagājušā gada nozīmīgākais investīciju projekts bija jaunu tehnoloģisko iekārtu iegādei majonēžu un dresingu segmentā, lai nodrošinātu jaunu pārtikas produktu ražošanu vietējam un eksporta tirgiem. Kopējās projekta investīcijas veidoja 736 852 eiro, no kuriem ES līdzfinansējuma daļa bija 323 369 eiro (finansējuma intensitāte 44%). Īstenotā projekta rezultātā uzņēmums ražo majonēzi un dresingus jaunā stāvpaku iepakojumā, kā arī ir palielināta majonēzes un dresingu ražošanas jauda.

"Orkla Foods Latvija" īpašnieks ir Norvēģijas pārtikas koncerns "Orkla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!