Foto: F64

Pagaidām vēl nav zināms, cik cilvēku varētu zaudēt darbu saistībā ar metālapstrādes uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" ražošanas jaudu samazināšanu, informēja uzņēmumā.

Patlaban tiek precizēts kompānijas biznesa plāns, pēc kā arī varētu abūt zināmi uzņēmumi plāni gan saistībā ar tālāko darbību, gan atlaisto darbinieku skaitu.

Arī Liepājas pašvaldībā norādīja, ka domei pagaidām nav sīkākas informācijas par uzņēmuma nodomiem saistībā ar tālāko darbību un to, cik cilvēku darbu kompānijā varētu zaudēt. Liepājas mērs Uldis Sesks ir paudis vēlmi tikties ar "KVV Liepājas metalurga" īpašniekiem, lai varētu šos jautājumus pārrunāt. Tikšanās laiks patlaban tiek skaņots. Pēc tam arī gaidāma skaidrība, vai dome varētu īstenot kādus pasākumus, lai atbalstītu cilvēkus, kas darbu kompānijā zaudēs.

Informāciju par "KVV Liepājas metalurga" plāniem saistībā ar darbinieku atlaišanu gaida arī Nodarbinātības Valsts aģentūras Liepājas filiāle.

"KVV Liepājas metalurgs" otrdien, 19.maijā, paziņoja, ka ir spiests samazināt ražošanas jaudas un atlaist daļu jauno darbinieku, jo produkcijas pašizmaksas nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju citur pasaulē. "Diemžēl esam spiesti pārskatīt savus optimistisko plānus attiecībā uz tēraudkausēšanas cehu, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos. Esam spiesti atzīt, ka galvenais iemesls ir augstais elektrības OIK (obligātās iepirkuma komponentes) īpatsvars no produkcijas pašizmaksas, kas pēc mūsu aprēķiniem veido aptuveni 12 miljonus eiro gadā, ja ražotne strādātu uz pilnu jaudu - 75 000 tonnām mēnesī," sacīja kompānijas valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Līdz maija vidum "KVV Liepājas metalurgs" bija saražojis 90 tūkstošus tonnu tērauda armatūras velmētavā, kuras darbība atsākta marta sākumā. Savukārt līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 darbinieku.

Liepājā 6.martā notika svinīgais "KVV Liepājas metalurga" darbības atklāšanas pasākums.

Tāpat vēstīts, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group". Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!