Foto: LETA

UAB "Palink", kas pārvalda "Iki" un "Cento" veikalus Lietuvā un Latvijā, 2011.gadā konsolidētie ieņēmumi (bez pievienotās vērtības nodokļa) bija 636,9 miljoni eiro (445,83 miljoni latu), kas ir par 7% vairāk nekā 2010.gadā. "Palink" peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA 2011.gadā sasniedza 30,4 miljonus eiro (21,28 miljoni latu), un tie ir labākie rezultāti firmas 20 gadu pastāvēšanas laikā, informēja uzņēmums.

"Šis ir bijis veiksmīgākais gads "Palink" vēsturē, un mēs paredzam vēl lielākus panākumus 2012. gadā," pauž "Palink" ģenerāldirektors Marsels Harasti.

Pērn "Palink" akcionārs "Rewe Group" apstiprināja jaunu investīciju plānu Baltijas valstīs 173 miljonu eiro (121 miljona latu) apmērā. Harasti informē, ka investīcijas lielākoties tiks izmantotas, lai atvērtu jaunus veikalus un pārbūvētu esošos. 2011.gadā uzņēmums atvēra astoņus jaunus veikalus Lietuvā un vienu jaunu veikalu Latvijā. Šogad Lietuvā paredzēts atvērt 11, bet Latvijā – trīs jaunus veikalus.

Uzņēmuma vadītājs gan atzīst, ka kompānijas "darbība Latvijā ir apgrūtināta, jo pret mūsu uzņēmumu ir uzsāktas nepamatotas maksātnespējas procedūras", tāpēc investīcijas Latvija uz brīdi ir apturētas.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) komisāri nosūtījuši vēstuli tieslietu ministram Gaidim Bērziņam, kurā līdz 14.februārim pieprasa paskaidrojumus par veikalu "IKI" un "Cento" apsaimniekotāja "Palink" maksātnespējas lietu.

"Palink" akcionārs "Rewe Group" iesniedza sūdzību EK par Latvijas Maksātnespējas likumu un "Palink" maksātnespējas procesu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 5.janvārī nolēma pasludināt "Palink" par maksātnespējīgu. "Palink" tiesas spriedumu neatzina un vērsās pie ģenerālprokurora ar lūgumu iesniegt protestu par tiesas spriedumu, kas arī tika izdarīts.

Tiesā ar maksātnespējas pieteikumu vērsās privātpersona Sergejs Guščins, kuram it kā cedētas atsevišķas būvkompānijas "Landekss" prasījuma tiesības pret "Palink".

"Palink" kategoriski noraidīja jebkādas "Landeksa" prasības un pauda uzskatu, ka nav nekāda tiesiska pamata pirms galīgā tiesas lēmuma minētajā strīdā izvirzīt apgalvojumus, ka "Palink" nav izpildījis parādsaistības pret "Landeksu" vai tā cesionāriem.

Savukārt "Landeksa" pārstāvji norādīja, ka "Palink" ilgstoši nav norēķinājies ar trešajām pusēm par padarīto darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!