Foto: F64

Līdzšinējais Latvijas Televīzijas vadītājs Edgars Kots iecelts par mediju koncerna AS "Diena" valdes priekšsēdētāju, portālu "Delfi" informēja SIA "Rīgas tirdzniecības osta" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Vizule.

Lai stiprinātu AS "Diena" vadības kapacitāti un veicinātu straujāku izaugsmi uzņēmuma padome, kuras sastāvā ir "Rīgas Tirdzniecības osta" valdes pārstāvji, pieņēmusi lēmumu no 2013.gada 2.janvāra par mediju koncerna "Diena" valdes priekšsēdētāju iecelt Kotu, kurš līdz tam bijis ilggadējs Latvijas Televīzijas vadītājs un mediju vidē strādājis aptuveni 20 gadus, teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Līdzšinējais "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs darbu pārtrauc šā gada 31.decembrī. "Diena" padome izsaka viņam pateicību par ieguldīto darbu mediju koncerna attīstībā un finansiālo rādītāju uzlabošanā.

Pārējie valdes locekļi - Normunds Salmiņš, Ģirts Freibergs un Jānis Gavars turpinās darbu "Diena" valdē.

"Diena" padome novērtējusi Kota zināšanas un pieredzi digitālo mediju attīstībā, jo viens no koncerna izaicinājumiem nākamajā gadā būšot tieši jauno un jau esošo digitālo mēdiju attīstīšana.

Jau ziņots, ka Staņēvičs atstās šo amatu, jo viņa viedoklis par uzņēmuma pārvaldības modeli un turpmākās attīstības prioritātēm patlaban būtiski atšķiras no AS "Diena" akcionāru un padomes redzējuma.

Uzņēmējam Viesturam Koziolom netieši piederošā akciju sabiedrība "Žurnāli un Diena", kas februāra sākumā pārņēma no britu investoru Roulendu ģimenes AS "Diena" daļas un kļuva par 98,86% "Dienas" īpašnieci, tika iekļauta "Rīgas Tirdzniecības Ostā" (RTO), un nākotnē tiek pieļauta jaunu investoru piesaiste un AS "Dienas" akciju kotēšana biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!