Foto: DELFI

Labākā darba devēja titulu trešo gadu pēc kārtas izdevies nosargāt AS "Latvenergo", liecina interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" rīkotās aptaujas "Top darba devējs 2014" rezultāti.

Aptaujā tika noskaidrots ne tikai 2014.gada populārākais un iekārojamākais darba devējs respondentu vērtējumā, apzināti līderi atsevišķos sektoros (finanses, tirdzniecība, ražošana, informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, transports un loģistika), bet pirmo reizi aptaujas vēsturē noskaidroti arī labākie un populārākie darba devēji Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

Noskaidrojot biznesa sektora līderus, kurus pārstāvošie darba devēji bijuši visaktīvākie Latvijas darba tirgū, par top darba devēju finanšu sektorā trešo gadu pēc kārtas kļuvusi AS "Swedbank".

Par top darba devēju tirdzniecības sektorā atkārtoti atzīta SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia", savukārt top darba devēju transporta un loģistikas sektorā titulu nosargāt izdevies AS "Air Baltic Corporation".

Titulu top darba devējs informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju sektorā ieguva SIA "Latvijas Mobilais telefons". Bet par top darba devēju ražošanas sektorā kļuvis "Latvenergo", tādējādi iegūstot divus titulus.

Tāpat šogad pirmo reizi aptaujas dalībniekiem bija iespēja izteikt viedokli, kuri ir labākie darba devēji Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales reģionā. Ar "Top darba devēja 2014" aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties karjeras portālā "www.cv.lv", bet "Labāko darba devēju top 50" pilnībā publicēts biznesa žurnāla "Kapitāls" marta numurā.

Šogad pirmo reizi tika noteikti arī labākie darba devēji reģionos. Kurzemē pirmo vietu ieņem SIA "Ventspils nafta termināls", Zemgalē - AS "Dobeles dzirnavnieks", Vidzemē - AS "Cēsu alus", bet Latgales populārākais iekārotākais darba devējs ir AS "Latvijas maiznieks".

"Analizējot rezultātus, jāsecina, ka 70% respondentu par labāko darba devēju ir izvēlējušies nosaukt uzņēmumus, kuros līdz šim paši nav strādājuši, tikai 20% ir balsojuši par esošo darba devēju, bet 10% par iekārojamāko darba devēju ir nosaukuši savu bijušo darbavietu," stāsta "CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš.

Šogad pirmo reizi aptaujas "Top darba devējs" vēsturē tika piešķirts diploms "Gada izaugsme" uzņēmumam, kas sarakstā ir pakāpies par visvairāk pozīcijām. Šo titulu ieguva AS "Olainfarm", kura 50 labāko uzņēmumu topā salīdzinoši ar iepriekšējo gadu pakāpās par 29 vietām.

Visi iekārotākie darba devēji pēc aptaujas "Top darba devējs 2014" rezultātiem saņēma trofejas, diplomus, kā arī īpašu atpazīšanas zīmi, kuru varēs izmantot uzņēmuma ārējā komunikācijā, piemēram, publicējot darba sludinājumus. Tas būs kā apliecinājums, ka darba ņēmēju vidū uzņēmums atzīts par iekārotāko darba devēju 2014.gadā.

Lai noskaidrotu un apbalvotu labākos darba devējus Latvijā, "CV-Online Latvia" vairāk nekā mēnesi veica vērienīgu aptauju "Top darba devējs 2014", kurā šogad piedalījās gandrīz 6500 respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!