Foto: F64

Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs būs ekspremjers Aigars Kalvītis, piektdien žurnālistiem pēc padomes sēdes paziņoja kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

"Man jāsaka, ka šī nav pirmā reize, kad "Latvijas Gāzi "vada bijušais premjers. Māris Gailis arī bija kompānijas vadītājs," teica Savickis.

Viņš norādīja, ka Kalvītis atzīts par labāko no kopumā 30 kandidātiem.

Savickis uzsvēra, ka Kalvīša galvenie uzdevumi jaunajā amatā būs palielināt gāzes piegādes, pazemināt gāzes cenas un panākt to, lai, ieviešot trešo enerģētikas paketi, kompānija saglabātu savas pozīcijas.

"Mums priekšā ir diezgan sarežģīta situācija - ģeopolitiskā un trešās energopaketes ieviešanai. Tas nozīmē, ka mums jāstrādā ar valdību, parlamentu, regulatoru - ļoti daudz darbu. Ir jābūt tiešām augsta līmeņa profesionālim, lai visus šos jautājumus sakārtotu, tajā pašā laikā ņemot vērā arī akcionāru tiesības un intereses," teica "Latvijas Gāzes" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Viņš arī atzīmēja, ka Kalvītis ir vienādi orientēts uz Rietumiem un Austrumiem, tā kā viņa galvenā interese ir Latvija. "Tāpat kā man un daudziem citiem akcionāriem," piebilda Savickis.

Vienlaikus "Latvijas Gāzes" valdes locekles amatā piektdien iecelta Zane Kotāne, kura iepriekš bija valsts energokompānijas "Latvenergo" valdes locekle un finanšu direktore. Darbu "Latvenergo" Kotāne atstāja šogad jūnijā.

Jaunieceltie "Latvijas Gāzes" valdes pārstāvji darbu sāks 16.augustā ar pilnvaru termiņu uz trim gadiem, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Šobrīd Kalvītis ir alkohola ražotāja "Latvijas Balzama" padomes priekšsēdētājs, kā arī "Amber Beverage Group" padomes priekšsēdētāja vietnieks un "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs. Savulaik Kalvītis bijis arī, piemēram, elektronisko sakaru sniedzēja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs, Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētājs, "Jaunpils pienotavas" valdes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības prezidents, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka "Latvijas Gāzes" vadītāja amata kandidātus iepriekš iztaujāja uzņēmuma padomes izveidotā triju cilvēku darba grupa ar pārstāvjiem no galvenajiem uzņēmuma akcionāriem.

"Latvijas Gāzes" pārstāvji maija beigās paziņoja par ilggadēja uzņēmuma vadītāja Adriana Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu. Kopā ar Dāvi "Latvijas Gāzes" vadību pameta arī divi citi valdes locekļi - Aleksandrs Mihejevs un Anda Ulpe. Dāvim darba līgums ar "Latvijas Gāzi" beidzas 15.augustā.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!