Foto: Publicitātes foto
Piena ražotāju kooperatīvu izveidotajam piena pārstrādes uzņēmumam "Latvijas Piens" izveidota padome, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts finanšu konsultāciju un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs Valdis Siksnis, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts "Latvijas Piena" veidošanas iniciators, piensaimniecības kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.

Vienlaikus par padomes locekļiem ievēlēti "Latvijas Piena" dalībnieki - lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža, Vidzemes un Latgales zemnieku graudkopības kooperatīva "Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons un piensaimnieku kooperatīva "Dzēse" valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics.

Padomes priekšsēdētājs Siksnis atzīmēja, ka jaunai padomei ir visas nepieciešamās kompetences, lai izveidotu vadošu, efektīvu un labi pārvaldītu piena pārstrādes uzņēmumu, tādejādi sniedzot savu ieguldījumu piena pārstrādes nozares attīstībai Latvijā kopumā.

Savukārt attiecībā uz šā gada plāniem uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra pavēstīja, ka 2015.gadā uzņēmums investēs siera ražošanā, lai būtiski palielinātu jaudu un kvalitāti fasēšanas procesos. Kopumā plānots investēt 227 tūkstošus eiro. Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka investīcijas ļaus palielināt arī eksportu, norādīja Skudra.

"Šobrīd savas jaudas izmantojam maksimāli un ražojam sieru apmēram 300 tonnas mēnesī. Sagaidām, ka investīciju projekts cels ražošanas kvalitāti un jaudas. "Latvijas Piens" ir aktīvi strādājis, lai mazinātu tirgus riskus, īsā laikā pārkārtojot ražošanu, fokusējoties uz siera ražošanu un attīstot eksportu. Jāatzīst, tas nav viegli izdarāms laikā, kad krīze piena nozarē būtiski ietekmē vairākas Eiropas Savienības valstis vienlaikus, arī mūsu tuvējos kaimiņus Baltijā," skaidroja Skudra, piebilstot, ka uzņēmuma nospraustais kurss ir Skandināvijas tirgus. "Primārais ir nostiprināt pozīcijas Zviedrijā, kur jau tiek piedāvāti divus mēnešus nogatavinātie "Edamer" un "Gouda" sieri un "Sniega bumbas". Šobrīd uz Zviedriju tiek eksportētas jau 50 tonnas mēnesī," atzīmēja valdes priekšsēdētāja.

Jau vēstīts, ka 2013.gadā "Latvijas Piens" strādāja ar 37 miljonu eiro apgrozījumu un guva 455,8 tūkstošu eiro peļņu. Uzņēmums ražo gan sieru, gan industriālos produktus - vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt ir paredzēti eksporta tirgum.

"Latvijas Piens" ir četriem kooperatīviem - "Trikāta KS", "Dzēse", "Latraps" un "VAKS" - piederošs uzņēmums. Izveidotā siera ražotne darbojas kopš 2012.gada decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!