Foto: LETA

Mazumtirdzniecības tīkla "Maxima Latvija" vadītāju no pirmdienas, 7. septembra, kļuvis Andris Vilcmeiers, kurš iepriekš bijis "Putnu fabrikas Ķekava" valdes priekšsēdētājs un lauksaimniecības uzņēmuma "Lielzeltiņi" vadītājs.

Kā informē "Maxima Grupe" Korporatīvo attiecību vadītājs Giedrs Juozapavičs, Vilcmeiers amatā nomaina Jeļenu Kondrašovu, kura uzņēmumu vadīja teju divus gadu. Viņa turpinās karjeru uzņēmumā "Akropolis LV", kur pildīs valdes locekles pienākumus un attīstīs tirdzniecības centru "Akropole" Rīgā.

"Pēdējie divi gadi "MAXIMA Latvija" nav bijuši viegli. Esmu pateicīga Jeļenai, ka viņa sarežģītā brīdī uzņēmās uz saviem pleciem atbildību un prasmīgi kopā ar uzņēmuma vadības komandu nostabilizēja uzņēmuma darbību," izmaiņas komentē "Maxima Grupe" ģenerāldirektore Neringa Janavičiūte.

Šobrīd "Maxima Latvija" uzsāk jaunu attīstības posmu, un jaunās vadības galvenie mērķi būs – nodrošināt pēctecību kompānijas darbībā, īstenot stratēģiskos darbības plānus, kas dotu stabilu izaugsmi konkurējošā vidē, kā arī veidot efektīvu piegāžu ķēdi un stiprināt profesionālu darbinieku komandu, viņa skaidro.

Arī jaunais uzņēmuma vadītājs paziņojumā medijiem norāda uz laika periodu kopš Zolitūdes traģēdijas: ""Maxima Latvija" jau divus gadus ir ceļā uz mērķtiecīgām pārmaiņām. Tas ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, vislielākais darba devējs privātajā sektorā un daudzu cilvēku ikdienas izvēle pārtikas iegādei. Mūsu komandas uzdevums ir piedāvāt klientiem vēl ērtāku ikdienas iepirkšanās pieredzi, kā arī darboties atbildīgi. Esmu pārliecināts, ka mana iepriekšējā pieredze palīdzēs sasniegt "Maxima Latvija" mērķus."

Vilcmeiers strādājis arī loģistikas un tranzīta nozarē, ieņemot vadošus amatus uzņēmumos "Venstpils nafta", "Latvijas kuģniecība", "Ventspils naftas termināls", "LatRosTrans", kā arī darbojoties investīciju pārvaldes biznesā. Pēc vadības zinību un finanšu izglītības grāda iegūšanas Latvijas Universitātē, karjeru sācis auditorkompānijā "PricewaterhouseCoopers Latvia".

Lietuvas holdingkompānija "Maxima Grupe" ir dibināta 2007. gadā. Tā pārvalda mazumtirdzniecības veikalus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!