Foto: AFP/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atklājis vairākus pārkāpumus komplekso tūrisma pakalpojumu piedāvāšanā SIA “Ceļo kopā” darbībā un aicinājis bloķēt interneta vietni, kurā šos pakalpojumus bija iespējams iegādāties. Pēc tam „www.celokopa.lv” servera pārvaldītājs šo vietni slēdzis, portāls “Delfi” uzzināja PTAC.

PTAC pēc savas iniciatīvas pārbaudīja uzņēmuma darbību un atzina, ka tas nenodrošina klientu iemaksātās naudas drošības garantiju.

PTAC atzinis, ka uzņēmuma vietne „
www.celokopa.lv
" tiek izmantota prettiesiskām darbībām, proti, negodīgas komercprakses īstenošanai un tā satur prettiesisku informāciju par komplekso tūrisma pakalpojumu piedāvājumiem, kurus komersants patērētājiem nav tiesīgs piedāvāt.

PTAC arī aicina patērētājus, kas jau ir iegādājušies SIA „Ceļo kopā" organizētos kompleksos tūrisma pakalpojumus, sazināties ar komersantu, lai risinātu radušās neskaidrības vai problēmas saistībā ar iegādāto pakalpojumu.

Ja patērētājiem neizdodas sazināties ar komersantu, tad ir iespējams vērsties arī PTAC, lai rastu risinājumu saistībā ar komunikācijas nenodrošināšanu.

PTAC atgādina patērētājiem, ka jābūt īpaši vērīgiem, iegādājoties kompleksos tūrisma pakalpojumus un aicina pirms pakalpojumu iegādes kolektīvās iepirkšanās portālos pievērst uzmanību, vai attiecīgajā mājaslapā ir sniegta informācija par to, kas ir konkrētā kompleksā tūrisma pakalpojuma sniedzējs, kā arī vai kompleksā tūrisma pakalpojuma sniedzējs ir reģistrēts Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru Datubāzē (TATO), ieskatoties http://tato.em.gov.lv.

Tāpat nepieciešams pārbaudīt, vai TATO ir informācija, ka izvēlētais tūrisma pakalpojuma sniedzējs (tūrisma operators) ir nodrošinājis klienta iemaksātās naudas drošības garantiju.

Tāpat būtu jāpievērš uzmanība arī līguma esamībai, un pirms līguma noslēgšanas rūpīgi jāiepazīstas ar piedāvātā kompleksā tūrisma pakalpojuma līguma noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!