Foto: LETA
Saldējuma ražotājam "Rūjienas saldējums" ir mainījušies īpašnieki un par kompānijas vienīgo kapitāldaļu turētāju ir kļuvis uzņēmuma vadītājs Igors Miezis, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotā informācija.

Iepriekš lielākā daļa uzņēmuma kapitāldaļu - 84% - piederēja kompānijai "Rogul", kuras vienīgais īpašnieks ir pārtikas ražošanas koncerna "NP Foods" bijušais valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, savukārt Miezim piederēja 16% "Rūjienas saldējums" kapitāldaļu. Izmaiņas īpašnieku sastāvā reģistrētas 14. aprīlī.

Miezis norādīja, ka īpašnieku maiņa "Rūjienas saldējuma" darbībā neradīs izmaiņas un bija loģisks solis pašreizējā tirgus situācijā. "Tā kā es visu laiku vadu uzņēmumu un Gulbja kungs uzņēmuma vadībā un organizācijā aktīvi nedarbojās, mēs vienojāmies, ka es uzņēmumu izpērku un turpmāk vadu viens pats. Jo izaicinājumu ir pietiekami daudz, tie ir pietiekami akūti, un uzņēmumam jāvelta tiešām ļoti daudz enerģijas, laika un ideju, lai šajos sarežģītajos apstākļos veiksme būtu mūsu pusē," teica Miezis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka situācija Latvijā saldējuma tirgū mazajiem ražotājiem ir smaga. "Arvien vairāk nāk iekšā saldējumi, kuri ir ražoti ārpus Latvijas, bet tiek dēvēti ar visādiem Latvijas zīmoliem. Saldējuma ražotājus pārņem lielās korporācijas, kur strādā mazliet savādāk, ir citādāka stratēģija nekā mazajiem uzņēmumiem," "Rūjienas saldējuma" īpašnieks.

Jau vēstīts, ka 2015. gadā "Rūjienas saldējums" strādāja 916,5 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga vairākas reizes reizes - līdz 74,5 tūkstošiem eiro.

"Rūjienas saldējums" ir dibināts 2009. gadā, un tā pamatkapitāls ir 507,4 tūkstoši eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!